2018 Adalet Bakanlığı CTE personel alım şartları neler?

2018 Adalet Bakanlığı CTE personel alım şartları neler?

Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri(CTE) personel alımı yapılacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı...

2018 Adalet Bakanlığı CTE personel alım şartları neler?
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri(CTE) personel alımı yapılacağını duyurdu. Adalet Bakanlığı'ndan son dakika alınan bilgiye göre CTE kurumuna 10 bin memur personel alınacak. Peki ya CTE memur alımı şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman? Memur alımına dair tüm merak ettikleriniz haberimizde.
 
Adalet Bakanlığı 10 bin yardımcı personel alımı yapacağını duyurdu. Duyurunun gelmesinin ardından yüz binlerce aday ilanı beklemeye başladı. Peki ilanlar ne zaman yayımlanacak? Hangi kadrolara alım olacak? Önceki seneye baktığımızda 10 binlik personel alımının yaklaşık 5 bine yakınının İKM olarak, 3500'e yakınının Zabıt katibi olarak yapılması 500 civarında mübaşir alımı yapılması bekleniyor. Kalan kadrolara ise toplamda 1000'e yakın alımın olması bekleniyor.
 
Adalet Bakanlığı ve CTE, personel alım ilanlarını 2016 ve öncesindeki yıllarda 3 dönem şeklinde yapmaktaydı. Ancak 2017 yılında bu 2 döneme indirildi. Şubat döneminde ve Ekim döneminde 2 alım yapıldı. 2018'de de bu durum böyle devam eder mi bilinmez ancak yeni alımın önümüzdeki ayın sonuna doğru yapılması bekleniyor. Önceki seneye baktığımızda 10 binlik personel alımının yaklaşık 5 bine yakınının İKM olarak, 3500'e yakınının Zabıt katibi olarak yapılması 500 civarında mübaşir alımı yapılması bekleniyor. Kalan kadrolara ise toplamda 1000'e yakın alımın olması bekleniyor.
 
Adalet Bakanlığı 2018 yılı bütçe görüşmelerinde 15500 memur personel alımı yapılacağını kararlaştırdı. TBMM'de görüşülen ve Genel Kuruludaki oylama ile kabul edilen tasarıda Adalet Bakanlığı bünyesine 2018 'in kalan günlerinde hakim ve savcı 5 bin 500, yardımcı personel olarak da 10 bin personel alımı yapılacağı açıklandı. Bu açıklamanın ardından özellikle lise mezunu adaylar yardımcı personel alımlarının ne zaman yapılacağını araştırmaya başladı. Ancak henüz bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi.
 
Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara yardımcı personel alımlar her yıl yapılmakta ve ortalama 10 bin civarında her yıl yardımcı personel alımı yapılmaktadır. Yine bu yıl da en az 10 bin yardımcı personel alımı yapılması beklenmektedir. (KHK'larla kadro ihdası yapılması durumunda alımlar artabilir) Yardımcı personel dendiğinde akla ilk gelen Zabıt Katibi ve İnfaz Koruma Memuru kadroları oluyor. Ancak bunların yanı sıra mübaşir, sağlık memuru, kaloriferci, şoför, aşçı alımı ve teknisyen pozisyonları da var. Ancak bu kadrolara alımlar İKM ve zabıt katibi kadrolarına göre az yapılmaktadır.
 
Yardımcı Personel Alımları
Adalet Bakanlığı ve bağlı kuruluşlara yardımcı personel alımlar her yıl yapılmakta ve ortalama 10 bin civarında her yıl yardımcı personel alımı yapılmaktadır. Yine bu yıl da en az 10 bin yardımcı personel alımı yapılması beklenmektedir. (KHK'larla kadro ihdası yapılması durumunda alımlar artabilir) Yardımcı personel dendiğinde akla ilk gelen Zabıt Katibi ve İnfaz Koruma Memuru kadroları oluyor. Ancak bunların yanı sıra mübaşir, sağlık memuru, kaloriferci, şoför, aşçı ve teknisyen pozisyonları da var. Ancak bu kadrolara alımlar İKM ve zabıt katibi kadrolarına göre az yapılmaktadır.
 
10 Bin Personel Alınacak
Önceki seneye baktığımızda 10 binlik personel alımının yaklaşık 5 bine yakınının İKM olarak, 3500'e yakınının Zabıt katibi olarak yapılması 500 civarında mübaşir alımı yapılması bekleniyor. Kalan kadrolara ise toplamda 1000'e yakın alımın olması bekleniyor.
 
CTE Personel Alım İlanı
Adalet Bakanlığı ve CTE, personel alım ilanlarını 2016 ve öncesindeki yıllarda 3 dönem şeklinde yapmaktaydı. Ancak 2017 yılında bu 2 döneme indirildi. Şubat döneminde ve Ekim döneminde 2 alım yapıldı. 2018'de de bu durum böyle devam eder mi bilinmez ancak yeni alımın önümüzdeki ayın sonuna doğru yapılması bekleniyor. Diğer alımların ise Haziran Temmuz döneminde yayımlanması bekleniyor. Ancak ilanların bir an önce yayımlanması gerekmektedir.
 
Adalet Bakanlığı Memur Alımı Şartları
*Türk vatandaşı olmak,
*Merkezi sınavın (KPSS-2016) yapıldığı 2016 yılının Ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak (01/01/1981 ve sonrası doğumlu olanlar),
*Merkezi sınavda (KPSS-2016'da lisans mezunları için KPSSP-3, önlisans mezunları için KPSSP-93, ortaöğretim mezunları için KPSSP-94 puan türünden) en az 70 puan almış olmak,
*Görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
*Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucu olumlu olmak,
*Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahküm olmamak,
*Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
*Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,
*En az lise veya dengi okul mezunu olup, örgün öğretim yoluyla verilen daktilo ya da bilgisayar dersini başarıyla tamamladığını belgelemek veya başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı veya kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına sahip bulunmak,
*Uygulama sınavında ve sözlü sınavda başarılı olmak şartlarını taşımaları gerekmektedir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler