Kahramanmaraş’ın 30. Tescilli Ürünü

Kahramanmaraş’ın 30. Tescilli Ürünü "Sumak Ekşi Külü"

Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yöresel lezzetlerimize ve geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkarak, coğrafi işaret tescilli..

 
Kahramanmaraş’ın 30. Tescilli Ürünü "Sumak Ekşi Külü"
 
Maraş Sumak Ekşi Külü Tescillendi: Kahramanmaraş’ın 30. Tescilli Ürünü
Türk Aşçı Haberleri - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Türk Patent ve Marka Kurumu'na yapılan başvurunun ardından, Maraş Sumak Ekşi Külü'nün tescili alındı. Böylece, Maraş Sumak Ekşi Külü, şehrin 30’uncu tescilli ürünü olarak kayıtlara geçti.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş’ın kültürünü, gelenek ve göreneklerini, yöresel lezzetlerini ve geleneksel el sanatlarını koruyarak gelecek nesillere aktarma çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Bu çalışmalar kapsamında daha önce Kahramanmaraş Çiriş Böreği’nin tescilini alan belediye, şimdi de Maraş Sumak Ekşi Külü’nün tescilini elde etti.
 
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün de katkılarıyla gerçekleştirilen başvurunun ardından, Maraş Sumak Ekşi Külü, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından hazırlanan 176 sayılı Resmi Coğrafi İşaretler ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayımlandı ve resmen tescillendi.
 
Tarımsal Hizmetler ve Muhtarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, "Yöresel lezzetlerimize ve geleneksel el sanatlarımıza sahip çıkarak, coğrafi işaret tescilli ürünlerimizin sayısını artırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" denildi.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, baharat çeşitlerinden Maraş Sumak Ekşi Külü'nün tescillenmesiyle Kahramanmaraş’ın zengin kültürel mirasının bir parçasının daha koruma altına alınmasını gururla duyuruyoruz. Bu tür çalışmalar, geleneksel lezzetlerin gelecek nesillere aktarılmasında büyük önem taşımaktadır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler