Hüseyin Bölük ile Bozdağ Film Platoları'nda Tarihe Yolculuk

Hüseyin Bölük ile Bozdağ Film Platoları'nda Tarihe Yolculuk

Yaklaşık 200 dönümlük alanda konserler, söyleşiler ve atlı gösteriler düzenleniyor. Bunun yanı sıra, Anadolu lezzetlerinin sunulduğu Söğüt 1299 Restoran, geleneksel ürünler..

 
Şef Hüseyin Bölük ile Bozdağ Film Platoları'nda Tarihe Yolculuk...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise en büyük film platosu olan Bozdağ Film Platoları'nı ve bu plato içinde yer alan Söğüt 1299 Restoran'ı tanıtmak istiyoruz. Bu devasa plato, Osmanlı İmparatorluğu ve eski Türk tarihine dair birçok unsuru ziyaretçilere sunarak adeta bir tarih yolculuğu yaşatıyor.
 
Yaklaşık 200 dönümlük alanda konserler, söyleşiler ve atlı gösteriler düzenleniyor. Bunun yanı sıra, Anadolu lezzetlerinin sunulduğu Söğüt 1299 Restoran, geleneksel ürünlerin satıldığı çarşı, cam atölyesi, geleneksel kıyafetlerle fotoğraf çekme alanları ve demir dövme alanları da bulunuyor.
 
Bozdağ Film Platoları Yiyecek İçecek Direktörü Türk mutfağı şeflerinden Hüseyin Bölük, Türk Aşçı Haberleri muhabirine yaptığı açıklamada, Söğüt 1299 Restoran'da Selçuklu, Osmanlı ve kadim Anadolu mutfağının eşsiz lezzetlerini "Yaşayan Mutfak" konseptiyle sunduklarını belirtti. Bölük, "Yerli ve yabancı konuklara Türk kültürüne ait yemekler sunuyoruz. Orta Asya'dan Anadolu'ya kadar geleneksel lezzetleri misafirlerimize tanıtıyoruz," dedi.
 
"Yaşayan Mutfak" Konsepti ve Anadolu Lezzetleri
Şef Hüseyin Bölük, konuklara kadim Türk kültürünün inceliklerini ve nezaketini anlatarak eşsiz bir gastronomi deneyimi sunduklarını belirtti. Bölük, "Çoğu yemeğimiz 800 yıllık tariflere dayanıyor. Örneğin, Osmanlı dönemine ait yemeklerde domates ve salça yok çünkü bunlar 17. yüzyılda mutfağımıza girdi. Misafirlerimize kendi yetiştirdiğimiz sebzelerle hazırlanan salataları sunuyoruz. Ara sıcaklarımızı kara kazanla getiriyor, tatlılarımızı değirmenle servis ediyoruz," dedi.
 
Misafirlerin sunumlardan çok etkilendiğini vurgulayan Bölük, "Köy yaşamını bilen misafirlerimiz sunumlar sırasında duygulanıyor. Yabancı misafirler de imece kültüründen etkileniyor. Geçen gün Meksika'dan gelen bir misafirimiz, imece kültürünün Meksika'da hala sürdüğünü söyledi. Bu sunumlar sayesinde biz de çok şey öğreniyoruz," diye konuştu.
 
Kültürel Deneyim ve Geleneksel Tatlar
Şef Hüseyin Bölük, insanların seyahat amaçlarından birinin kültür öğrenme arzusu olduğuna dikkat çekerek, Orta Asya'dan Selçuklu ve Osmanlı'ya kadar Türk kültürünü öğrenmek ve deneyimlemek isteyenleri Söğüt 1299 Restoran'a davet etti. "Yaşayan Mutfak" konseptini, "Her yemeğin bir hikayesinin olduğunu bilmek ve misafirleri bu hikayenin bir parçası yapmak" şeklinde tanımlayan Bölük, sürdürülebilir turizm kapsamında ata tohumlarından bahçeler oluşturduklarını ve sıfır atık projesi kapsamında hiçbir şeyi çöpe atmamaya özen gösterdiklerini belirtti.
 
Diziye Özel Ürünler ve Anılar
Har Sanat Sorumlusu Murat Şahin, platoların dünyanın dört bir yanından yerli ve yabancı turistleri ağırladığını belirterek, "Ziyaretçiler, dizileri izleyenler olduğu için hikayelere hakimler. Oyuncuların kullandığı materyalleri görünce büyük heyecan yaşıyorlar," dedi. Şahin, diziye özel üretilen ürünlerin mağaza için de özel olarak üretildiğini ve bu ürünlere olan yoğun ilgiden dolayı bazen tedarikinde zorlandıklarını ifade etti.
 
Tarihe Yolculuk ve Geleneksel Etkinlikler
Bozdağ Film Platoları, İnegöl Kalesi, Ürgenç Çarşısı, Marmaracık Kalesi, Yenişehir Çarşısı, Kulucahisar Kalesi, Harzemşah Sarayı, Söğüt ve Kayı Obası gibi tarihi mekanlardan oluşuyor. Ziyaretçiler, interaktif etkinlikler sayesinde bu tarihi mekanları yaşayarak öğrenme imkanı buluyor. Kayı Obası'nda geleneksel Türk kıyafetleriyle fotoğraf çektirebilir, at binme, Türk zanaat ürünlerinin yapımını izleme ve Kayı halkının günlük yaşantısını inceleme gibi faaliyetlerde bulunabiliyorlar.
 
Ziyaretçiler, beğeniyle izledikleri dizilerin setini gezmenin yanı sıra oyuncularla tanışma ve sohbet etme fırsatı da yakalıyor. Söğüt alanında ise geleneksel şerbet ve kahve içebilecekleri yerlerde vakit geçirebilir, hediyelik dükkanlardan geleneksel kostümler satın alabilirler.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bozdağ Film Platoları ve Söğüt 1299 Restoran'ın sunduğu bu eşsiz deneyimi sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Plato, haftanın 7 günü saat 10.00 ile 20.00 arasında ziyaretçilere açık.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler