Şef Mehmet Keskin Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?

Şef Mehmet Keskin Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?

1987 yılında Şanlıurfa’da doğan Mehmet Keskin, 15 yaşında İstanbul’a gelerek Güngören’de bir kebapçıda komi ve bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. Mutfakta kendini geliştir..

 
Şef Mehmet Keskin Kimdir? Aşçılık Serüveni Nedir?
Perran Ocakbaşı: Yöresel Lezzetlere Modern Bir Dokunuş...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak şef kimdir haberlerimizde edindiğimiz bilgilere göre, Perran Ocakbaşı, İstanbul’un ocakbaşı konseptine yeni bir soluk getiriyor. Urfalı Şef Mehmet Keskin’in liderliğindeki mekan, Anadolu’nun tarih kokan topraklarından gelen malzemelerle hazırlanan özel yöresel yemekleriyle dikkat çekiyor.
 
Ranchero Restaurant ailesinin bir üyesi olan Perran Ocakbaşı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun zengin kültüründen gelen lezzetleri Kadıköy Caddebostan’daki mekanında misafirleriyle buluşturuyor. Ödüllü şef Mehmet Keskin'in mutfak şefliğini yaptığı restoran, seçkin et yemekleriyle ön plana çıkıyor.
 
Urfa’dan Özel Tatlar
Perran Ocakbaşı’nda sunulan spesiyaller arasında kokoreçli içli köfte olan Lıklıkı Köfte (Perran İçlisi), mangalda pişen bonfile etlerin tereyağı ve özel soslarla servis edildiği Kurabiye Kebap, Urfa’nın Miftahizade ailesinden adını alan Miftahi Tas Kebabı ve mangalda pişen kıyma kebabının bonfile etle sarılarak hazırlandığı Dolama Kebap gibi lezzetler bulunuyor.
 
Geleneksel Lezzetlere Modern Dokunuş
Meze çeşitleriyle de iddialı olan Perran Ocakbaşı, pancar, nohut, kurutulmuş domates, gün kurusu kayısı ve file bademle hazırlanan Perrane ile semizotu, yeşil elma, süzme yoğurt, sarımsak ve tarhana kıtırı içeren Mastave gibi özgün tatlar sunuyor. Ayrıca Adana Kebap, Şaşlık ve Lahmacun gibi klasikler de Şef Mehmet Keskin’in yorumuyla misafirlerin beğenisine sunuluyor.
 
Şef Mehmet Keskin Kimdir?
1987 yılında Şanlıurfa’da doğan Mehmet Keskin, 15 yaşında İstanbul’a gelerek Güngören’de bir kebapçıda komi ve bulaşıkçı olarak çalışmaya başladı. Mutfakta kendini geliştirdikten sonra kebapçı olarak ilk ustalık deneyimini kazandı. Türk mutfağı üzerine aşçılık ve döner ustalığı yaptıktan sonra, 2014 yılında memleketine dönerek bin kişilik Cevahirhan’ın geleneksel Urfa mutfağında mutfak şefliği yaptı. 
 
İstanbul’da gastronomi eğitimi veren Keskin, 2017’de uluslararası yarışmalarda et ve tatlı kategorilerinde gümüş madalya, Urfa yöresel mutfağında Miftahi Tas Kebap ile altın madalya kazandı. 2018’de ise Urfa İsot Festivali’nde ustalar arasında gerçekleştirilen çiğköfte yarışmasında birinci oldu.
 
Perran Ocakbaşı, Türk Aşçı Haberleri olarak kaynağından edindiğimiz bilgilere göre, zengin menüsü ve Şef Mehmet Keskin’in özel tarifleriyle İstanbul’un ocakbaşı kültürüne modern ve lezzetli bir dokunuş getirmeye devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler