Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi 'nde İş Dünyası ve Kamu

Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi 'nde İş Dünyası ve Kamu

Hülya Güler, açılış konuşmasında, eşitsizlik, kuraklık, seller, orman yangınları ve iklim göçü gibi sorunların dünyayı yaşanması zor bir yer haline getirdiğini belirtti.

 
Sürdürülebilir Gelecek İçin Yol Haritası: İş Dünyası ve Kamu Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi'nde Buluştu
 
Türk Aşçı Haberleri - Turkuvaz Medya Grubu’nun ekonomi dergisi Inbusiness tarafından düzenlenen II. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi, 7 Haziran'da gerçekleşti. Zirvenin açılış konuşmasını yapan INBUSINESS Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve Sabah Gazetesi Köşe Yazarı Hülya Güler, iklim değişikliğinin getirdiği zorluklara dikkat çekti.
 
Hülya Güler’den Açılış Konuşması: Topyekûn Mücadele
Hülya Güler, açılış konuşmasında, eşitsizlik, kuraklık, seller, orman yangınları ve iklim göçü gibi sorunların dünyayı yaşanması zor bir yer haline getirdiğini belirtti. Güler, "Birleşmiş Milletler'in belirlediği 17 sürdürülebilir kalkınma hedefi etrafında birleşmemiz her zamankinden daha acil ve gerekli. Küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlamak hayati önem taşıyor. Şirketlere, kurumlara ve bireylere büyük sorumluluklar düşüyor," dedi.
 
Türkiye'nin Sürdürülebilirlik Çalışmaları
Ticaret Bakanlığı Uluslararası Anlaşmalar ve Avrupa Birliği Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı Bahar Güçlü, Türkiye’nin uluslararası sürdürülebilirlik çalışmalarında önde gelen ülkelerden biri olduğunu vurguladı. "Türkiye, sürdürülebilirlik alanında dünyada en hızlı ve aktif çalışmaları yürüten ülkelerin başında geliyor," dedi.
 
İklim Değişikliği ve Ekonomik Etkileri
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkan Yardımcısı Dr. Tuğba Dinçbaş, iklim değişikliğinin artık bir güvenlik meselesi haline geldiğini belirtti. "Su güvenliği, gıda güvenliği ve göç gibi konular son derece önemli hale geldi," dedi. Türkiye'nin emisyonlarının yüzde 72'sinin enerji sektöründen kaynaklandığını belirten Dinçbaş, Türkiye'nin 2053 yılına kadar yüzde 41 emisyon azaltma taahhüdünde bulunduğunu ifade etti.
 
Küresel İklim Mücadelesi ve Türkiye'nin Rolü
Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Mehmet Kemal Bozay, küresel iklim mücadelesinin kolektif bir çaba gerektirdiğini vurguladı. "Türkiye olarak bölgenin istikrarsızlığına rağmen güçlü kamu politikalarıyla dimdik ayakta duruyoruz. Bu mücadelede, 'Dünya 5'ten büyüktür' şiarıyla hareket ediyoruz," dedi. Bozay, yeşil dönüşümün dijitalleşme ile paralel yürütülmesi gerektiğini belirtti ve özel sektörün Ar-Ge ve inovasyona yatırım yapmasının önemini vurguladı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, II. Sürdürülebilir Yüzyıl Zirvesi'nde ele alınan bu önemli konuları ve Türkiye'nin sürdürülebilirlik çalışmalarındaki yerini sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Geleceğe yönelik bu adımlar, iklim değişikliği ile mücadelede büyük önem taşıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler