"Antalya" Food Product 9 Şubat'a Kadar Açık Kalacak

Fuarın açılışında konuşan Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, şeflerin gastronomiyi geliştirmek için Avrupa'ya açılmaları gerektiğine vurgu yaptı. Özkan...

 
"Antalya" Food Product 9 Şubat'a Kadar Açık Kalacak...
 
ANTALYA'da Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı- Food Product 30'uncu kez kapılarını ziyaretçilere açtı. 200'ün üzerinde firma ve 400 farklı markanın katıldığı fuarı bu sene 50 bin sektör temsilcisinin ziyaret etmesi bekleniyor.
 
Antalya Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı- Food Product, 200'ün üzerinde firma, 400 farklı marka katılımcısıyla kapılarını açtı. 50 farklı ülkeden, 50 binin üzerinde ziyaretçiyi bir araya getirmesi beklenen fuarın açılış törenine Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan ve çok sayıda ziyaretçi katıldı. Açılış törenine katılanlar, geçen sene 6 Şubat'ta meydana gelen depremde hayatını kaybedenlerin anısına yakalarına siyah kurdele taktı. 
 
Açılışta konuşan ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bıdı, "Bu yıl fuarda partnerimiz Anadolu Aşçılar Federasyonu olacak. Her fuarımızda olduğu gibi gıda ve içecek dünyasını bir araya getirirken, ülke ekonomisine de katkı sağlıyoruz. ANFAŞ olarak, yurt içinden ve yurt dışından gelecek ziyaretçilerimiz ile katılımcılarımızı, gıda ve içecek sektöründe bir amacın etrafında buluşturuyoruz. Fuarımızda sektör profesyonellerini bir araya getirirken, tüm paydaşlarımıza yeni sezon öncesi hazırlıklarını tamamlama fırsatı da sunacağız. Katılımcı firmalarımıza yeni ihracat kapılarını açacağız" dedi. 
 
Dünyanın en büyük fuar şirketiyle 2025 yılı itibarıyla yeni bir yola çıkacaklarını söyleyen Bıdı, "Almanya ve Türkiye pazarını dünya ile buluşturacağız. Tüm dünyayı buraya davet ettik, bu fuarlar bizim değil Antalya'nın. Antalya'yı tüm dünyaya tanıtıp alıcıyla satıcıyı bir araya getirdik. Fuar kapsamında 22 workshop yapılacak. Toplamda 44 şef damak tadının zirvesine ulaştıracak. Şeflerin sunumu için özel bir alan hazırlandı. Değişik üniversitelerden öğrenciler de misafirlerimiz olacak" diye konuştu. 
 
'Marka Şefler Yaratmamız, Marka Ürünler Yapmamız Gerekiyor'
 
Fuarın açılışında konuşan Anadolu Aşçılar Federasyonu Başkanı Tamer Özkan, şeflerin gastronomiyi geliştirmek için Avrupa'ya açılmaları gerektiğine vurgu yaptı. Özkan, "Ürünleriniz marka olmazsa şeflerin marka olması bir şey ifade etmiyor. Ürünleriniz marka olacak. Ürün marka olmazsa siz de gastronomi de marka olamaz. İtalya'da makarna marka olmasaydı şefleri marka olamazdı, 100 gram un, 1 yumurtayla dünyayı ele geçirdiler. 
 
Onun için marka olmamız gerekiyor, marka şefler yaratmamız, marka ürünler yapmamız gerekiyor. Coğrafi ürünleri alıp kitaplara basarak değil hayata geçirip onu marka yapmamız gerekiyor. Biz şefler olarak coğrafi işaretli tüm ürünlerimizi dünyaya tanıtmak, onları marka haline getirmek ve Türk gastronomisini yükseltmek için emrinizdeyiz" dedi.
 
'Fuar Ülke Açısından Önemli'
 
Fuarda yeniliklerin ve lezzetlerin bir araya geldiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Fuar hem ziyaretçi bakımından hem ülkemizin önemli kenti Antalya açısından çok önemli. Türkiye'nin pek çok yerinde fuarları ziyaret ediyoruz. Her gittiğimiz ülkenin, şehrin mutlak özellikleri, keşfedebilme özelliği var. Ama en önemli şey insan. Siz değerli insanların yaptığı yemeklerin ülkemizin tanıtımı için çok önemli" diye konuştu.
 
Yeni Alman Ortak
 
Fuarın yeni ortakları olan Alman Koelnmesse Ticaret Fuarı Yönetim Kurulu Başkanı Bastian Mingers de "Koelnmesse'nin gıda sektöründeki kapsamlı uzmanlığıyla, ANFAŞ Food Product'ı uluslararası alanda daha da geliştirmek ve kurmak için ideal ortak olduğumuza inanıyoruz. Fuarda gelişen trendleri keşfetmek hem firmalara hem de sektöre fayda sağlayacağına inanıyoruz. Türkiye pazarına girmek, sinerji yaratmak ve yeni ivmeler yaratmak için harika bir fırsat olarak görüyoruz" dedi.
 
Sektördeki yeni tatları ve gelişmeleri bir araya getiren fuar 9 Şubat'a kadar açık kalacak.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler