Adana ‘da lezzet festivali düzenlenecek

Adana ‘da lezzet festivali düzenlenecek

İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ile Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu...

 
Adana ‘da lezzet festivali düzenlenecek
 
Adana'da, 6-7-8 Ekim tarihlerinde " Adana Lezzet Festivali" düzenlenecek.
 
İl Kültür ve Turizm Müdürü Sabri Tari ile  Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lütfi Altunsu ve çeşitli sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Vali  Mahmut Demirtaş'ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, " Adana Lezzet Festivali" hakkında ayrıntılı bilgi verdi.
 
Festival hazırlıkları ve içeriğine ilişkin yapılan açıklamada,  Adana Valiliği'nin himayelerinde düzenlenecek olan festival günleri boyunca kentin farklı noktalarında kurulacak olan 'Gastro Şov' sahnelerinde ünlü Adanalı ustaların ve şeflerin farklı  Adana lezzetlerini hazırlama şovlarının yapılacak.
 
Adana mutfağı ve lezzetleri üzerine çeşitli etkinlikler ve atölye çalışmalarının gerçekleştirileceği, tüm  Türkiye'den gelecek misafirlerin ve lezzet tutkunlarının kendi beğenilerine göre istedikleri atölyelere katılma şansı bulacağını söyledi.
 
Adana Valisi  Mahmut Demirtaş, binlerce yıllık tarihin izlerini bünyesinde taşıyan ve her ilçesi farklı turistik zenginliğe sahip olan  Adana'nın, turizmin her çeşidinden yararlanılacak zenginliklere sahip olduğuna dikkat çekti.
 
Demirtaş, "Turizmde çeşitlilik" kavramıyla birlikte, sektörde ön sıralarda yer almaya başlayan "gastronomi turizminin geliştirilmesinin önem taşıdığını kaydetti.
 
Vali  Mahmut Demirtaş, 6-7-8 Ekim tarihlerinde  Adana'nın zengin mutfağının ve yemek kültürünün tanıtımının yapılacağı " Adana Lezzet Festivali"nin düzenlenmesinde emeği geçen ve katkı sağlayan tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Adem özdemir
    4/27/2019

    Bizide davet edermisiniz

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler