Ev Mutfaklarında Yemek Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Ev Mutfaklarında Yemek Yaparken Nelere Dikkat Edilir?

Bir çoğumuz evde yemek yaparken farkında olmadan yanlış teknikleri kullanmaktayız. Peki evde yemek yaparken hazırlık aşamasında nelere. Dikkat etmeliyiz? Mutfak..

 
Bir çoğumuz evde yemek yaparken farkında olmadan yanlış teknikleri kullanmaktayız. Peki evde yemek yaparken hazırlık aşamasında nelere Dikkat edilir, Yemek hazırlıklarında hangi teknikler kullanılır?
 
Hangi yemek hazırlıklarında hangi bıçaklar daha kullanışlıdır? Malzemenin cinsine göre hangi doğrama tahtaları kullanılır? Hangi yemek için hangi tencereler daha elverişlidir? Baharatlar yemeğe hangi aşamalarda ilave edilir? 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak ev mutfakları için araştırdık... İşte doğru bilinen yanlışlar ve Lezzetli yemek yapmanın püf noktası nelerdir sorularının cevapları....
 
Yemek yaparken yapılan bazı hatalar yemeğin lezzetini olumsuz etkiliyor. Damakları çatlatan leziz yemekler yapmanın püf noktaları...
 
Sevdiklerinizin yüzünü güldürecek leziz yemekler hazırlamak istiyorsanız; bu pratik yöntemleri aklınızdan çıkarmayın.
 
Hangi doğrama işlemlerinde hangi "kesme tahtaları" kullanılmalıdır?
 
Kesme tahtasını doğru seçmek çok önemlidir. Kesme tahtanızın kalitesiz ve yapısı kolay aşınan bir tahta olması yapacağınız yemeğe kesme tahtasının tadının geçmesine neden olacaktır. aynı zamanda yemek ahırlarken kesme tahtanızın küçük olması da işinizi zorlaştıracaktır. 
 
Bu nedenle daha büyük ve aşınmayan tahtalar tercih etmelisiniz.
 
Hangi yemek hazırlıklarında hangi "bıçaklar" kullanılmalıdır?
 
Yanlış bıçak kullanımı yemek yaparken daha çok uğraşmanıza neden olacaktır. Küçük meyve bıçakları yerine et ve sebzeler için ayrı ayrı keskin bıçaklar tercih etmeniz daha kolay ve pürüzsüz bir doğrama ile daha hızlı ve kolay şekilde yemek hazırlamanızı sağlar.
  
Malzemeleri eklenmeden önce tava yada tencere nasıl olmalıdır?
 
Yemek hazırlarken en yaygın yapılan hatalardan biri yemekleri tava henüz soğukken tavaya koymaktır. Tavanın biraz daha ısınmasını beklediğiniz zaman hem yağ hem de tava kendine gelmiş olacağından yemekler fazla yağ çekmeden kolayca pişecektir. Soğuk tavaya eklenen malzemeler kolaylıkla ya çeker ve yapışır.
 
Hangi yemekte hangi "tencere" ler seçilir?
 
Tencerenizin yemeğe uygun büyüklükte olmaması yemeği içindeki malzemelerin eşit şekilde pişmesini engelleyeceğinden yemek hazırlarken daha büyük ve geniş tencereler tercih edin. Tencere seçimi yemeğin daha güzel pişmesi için çok önemlidir.
 
"Baharat"lar yemeğe ne zaman eklenir? 
 
Çoğu kişi yemek yaparken baharatlarını yemeğin pişmesine yakın anlarda ekler. Ancak bu da yanlıştır. Özellikle eğer baskın tadı olmayan sebze yemekleri hazırlıyorsanız, baharatları erken eklemek yemeğin tat alması ve baharatların yemeğe işlenmesi açısından daha doğru bir davranış olacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler