Mühür Örümceği Nedir?

Mühür Örümceği Nedir?

Mühür Örümceğinin (döşeme kapağı örümceği) anavatanı Çin ama Meksika, Tayland ve Guetamala ’da yaşayan türler var. Çoğu altın ve tarihi eser avcıları bu örümceği yanlış..

Mühür Örümceği Nedir? Mühür Örümceğinin Özellikleri Nelerdir?
 
Eğer günün birinde toprağın içinde bir para ya da mühür görürseniz iki kere düşünün çünkü o bir örümcek çıkabilir. Hayvanlar alemi gizemleriyle insanoğlunu şaşırtmaya devam ediyor.
 
Fotoğrafta görülen şeyin ilk bakışta ne olduğunu kestirmek zor;
 
Mühür Örümceği "Cyclocosmia ricketti" olarak anılan bir örümcek türü. Gövdesinin alt kısmı yarıdan kesilmiş gibi duran ve sertleşmiş bir plakla sonlanan bu örümceklere özellikle Çin'de rastlanıyor. 
 
Örümcekler arkalarında taşıdıkları bu plağı, 7-15 cm derinlikteki yuvalarına dışarıdan girişi kapatmakta kullanıyor.
 
Mühür Örümceği Nedir?
Mühür Örümceği nerede yaşar? Mühür Örümceğinin (döşeme kapağı örümceği) anavatanı Çin ama Meksika, Tayland ve Guetamala ’da yaşayan türler var.
 
Mühür örümceği olarak bilinen bu örümcek çeşiti oldukça gariptir. 
 
Çoğu altın ve tarihi eser avcıları bu örümceği yanlışlıkla mühür zanneder ve almaya çalışır. Tam alırken bu örümcek tak adamın elini sokar. Bir saat içinde hastaneye götürülmez se adam komaya girer ve çoğunlukla ölür, daha çok uzakdoğu da yaşar bu tür. Üstelik mühürlü tarafı taştır..


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler