Muğlada Kuru İncir...

Muğlada Kuru İncir...

Sağlığımız açısından Bağışıklık sistemine ‘de çok faydalı olan İncir Bandırma Daha sonra çıkarılır ve sularının süzülmesi sağlanır. Bütün incirler bu şekilde bandırıldıktan...

Muğlada Kuru İncir Nasıl Yapılır?
Fazile Günel Paksoy
 
Bu yılda bardacık mevsimi geldi ve geçti. Buralarda bardacık sabah aç karınla yenir. Şifalı olduğu söylenir. Çok değerli olduğu için bir tanesini bile ziyan etmeyiz tabi. Kışında yemek için kuruturuz.
 
Ağaç üzerinde iyice olgunlaşan ve kurumaya başlayan bardacık incirlerin sap kısımları kıvrılır kurur ve meyve yere düşer. Biz bunlara boynu buruk deriz. Boynu buruklar her gün toplanır ve içinde yemiş otu bulunan kasaların üzerine serilir. Arada alt üst edilerek 5,6 gün kadar iyice kurutulur.
 
Muğlada Kuru İncir...
Kuruyan incirler bez bir çuvalın içinde gölge bir yerde bekletilir. Eylül ayı başlarında bardacıklar biter. Eylül ayının ortalarında bandırılarak, fırınlanır ve teneke veya cam kaplara basılır.
 
Muğla mutfak kültüründe ve Anadolu Mutfağında kış hazırlıklarından İncir Bandırma Nasıl Yapılır?
3 litre suya 1 avuç kaya tuzu, bir avuç incir kekiği koyulur ve su kaynatılır. İlk bandırmaya sığacak kadar incir yıkanır ve bandırılacak süzgeç tava yada sepete koyulan incirler bu suya batırılır ve 3-4 dakika kadar bu suda bırakılır. 
 
Muğlada Kuru İncir...
Sağlığımız açısından Bağışıklık sistemine ‘de çok faydalı olan İncir Bandırma Daha sonra çıkarılır ve sularının süzülmesi sağlanır. Bütün incirler bu şekilde bandırıldıktan sonra bir siniye dizilir ve arada çevrilerek 10-15 dakika kadar fırınlanır.
 
Muğlada Kuru İncir...
Fırınlanan incirler sıcakken hafif yassılaştırılarak teneke veya cam kaplara bastırılır. Güzel kokması ve böceklenmemesi için aralarına defne (tenhel) yaprağı yerleştirilir. Bu işlemler günün en sıcak saatinde ve güneşte yapılır. Kış aylarında içine susam ve ceviz koyularak tüketilir. Afiyet olsun. Sevgilerimle…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler