Usta Şeflerden Özel Yemek Eğitimi

Usta Şeflerden Özel Yemek Eğitimi "Taşpakon"

Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonunun üyesi, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği; Seyhan Belediyesi’ne ait Yusuf Çerçi Konağı’nda, Aşçılık...

98 Yıllık Yusuf Çerçi Konağı’nda Usta Şeflerden Özel Yemek Eğitimi "Taşpakon"

Taşpakon’a bağlı Akdeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu’nun üyesi, Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği; Seyhan Belediyesi’ne ait Yusuf Çerçi Konağı’nda, Aşçılık ve Pastacılık sektöründe yer almak isteyen;
 
Vatandaşlara, ev hanımlarına, turizm ve sektör çalışanlarına eğitim verecek.
 

Usta Şeflerden Özel Yemek Eğitimi "Taşpakon"

Usta şefler tarafından verilecek eğitimlerde;
• Yöresel Yemekler
• Deniz Ürünleri Seçimi;
• Unlu Mamüller
• Pastacılık
• Gıda Güvenliği
• Gıda ve işyeri Hijyeni
gibi konular yer alacak.
 
Ayrıca Yusuf Çerçi Konağı; 
Adana Aşçılar ve Pastacılar Derneği ‘nin yıl içerisinde yapacağı eğitim, panel, toplantı ve sertifika programlarına ev sahipliği yapacak.
 
Yurtiçi ve yurtdışından Adana’ya gelecek turistlerin ve tur operatörlerinin Adana’nın yöresel kültürünü ve yemeklerini tanıtmasında köprü görevi görecek 98 Yıllık tarihi Yusuf Çerçi Konağı’nı restore etti.
 
Yusuf Çerçi Konağı’nı tekrar kullanıma açan ve bu projede bizlere tahsis eden Seyhan Belediyesi’ne ayrıca teşekkürlerimiz sunuyoruz.
 
Usta Şeflerimizin vereceği Aşçılık eğitimleri ilgili bilgi almak için Seyhan Belediyesi’ne başvuru yapabilirsiniz. Adres: Turhan Cemal Beriker Blv. No:57, 01068 Seyhan/Adana
 
Tüm Aşçılar Ve Pastacılar Konfederasyonundan Duyuru;
Usta Şeflerden Özel Yemek Eğitimi "Taşpakon"
T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün, Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Meslek Dersleri, Ders Kitaplarının Hazırlanmasına İlişkin İşbirliği Talebi üzerine, Taşpakon olarak ders kitapları çalışmalarımız başlamıştır.
 
Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu arasında 27.02.2018 tarihinde imzalanan "Eğitim ve Öğretim İşbirliği Protokolü” Kapsamında bugüne kadar verdiğimiz desteğe bir yenisini daha eklemenin gururunu yaşıyoruz. 
 
Mesleki ve teknik ortaöğretim okullarında uygulanan öğretim programları ve haftalık ders çizelgeleri; 
 
değişen ve gelişen teknolojiler, iş piyasası ihtiyaçları, eğitim politikaları, eğitim kurumlarından ve uygulayıcılardan alınan geri bildirimler, uluslararası sınıflamalar ve standartlar, protokoller ve AR-GE raporları referans alınarak hazırlanacak olan yeni ders kitaplarının çok daha faydalı olacağı tespit edilmiştir. Başlatılan bu çalışma hem camiamız, hem eğitim sektörümüz için hayırlı olsun.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler