Ahtapotun Özellikleri Nelerdir?

Ahtapotun Özellikleri Nelerdir?

Öncelikle ahtapot torba kafalı 3 kalbi olan ve 8 bacağı olan bir canlıdır, mükemmel bir kamuflaj sistemine sahip beyni olmamasına rağmen müthiş zeki avlanma teknikleri olan...

Ahtapotun Özellikleri Nelerdir?Ahtapotun Özellikleri Nelerdir?
Şef Sinan TÜRETKEN
 
Her geçen gün yeni insanlar giriyor hayatımıza, güzel insanlarla güzel dostluklar edinerek hayatımız daha da güzelleşiyor ve büyüyor hızla.
 
Bununla birlikte son zamanlarda
 
Neden Ahtapot? Sorusu çok sık gelmeye başladığından bir açıklama yapma gereği duydum.
 
Neden Ahtapot?
Sadece tadı değil yaşam özellikleri ve hayat felsefesi o kadar etkilemişti ki beni kendimi onda bulduğumu söyleyebilirim...
 
Öncelikle ahtapot torba kafalı 3 kalbi olan ve 8 bacağı olan bir canlıdır, mükemmel bir kamuflaj sistemine sahip beyni olmamasına rağmen müthiş̧ zeki avlanma teknikleri olan bir varlıktır. 3 kalbinin olması ölümsüzlüğü sembolize eder. 
 
8 bacağı aynı anda 8 farklı yöne hareket edebilir ve hakim olabilir niteliktedir ve bu da hakimiyeti sembolize eder. Erkek ahtapotlar çiftleşme sırasında 8 bacağından biri cinsel organı haline gelerek görevini yerine getirip, çiftleşme sonrası normal bacak olarak görevine geri gelmektedir. 
 
Ahtapotun Özellikleri Nelerdir?Erkek ahtapotlar hayatlarında sadece 1 defa çiftleşebilirler. Çiftleşmeden sonra hücre yıpranması geçirdikleri için 1 ya da 2 hafta içinde ölürler.
 
Dişi ahtapotlar ise yumurtlama döneminde bir kaya altında bacaklarını yapıştırılarak yumurtalarını koruma altına alır bu işlem ortalama 3-4 hafta kadar sürer. 
 
Bu süreçte ahtapot yavrularını bacaklar yardımıyla koruduğundan o alanı terk edemediğinden beslenemez güçsüz düşer yumurtalardan çıkan yavru ahtapotlar ilk olarak annenin bacaklarını yiyerek hayatta kalırlar ve dişi ahtapotta ölür. 
 
Hem dişi hem erkek ahtapot hayatlarında sadece bir kere çiftleşme şansına sahiptirler. Hiçbir belgeselde ahtapotların ailevi yaşantılarına dair bir bulgu göremezsiniz sebebi ise anne ve babanın hayatta kalamayışıdır...
 
İşte Ahtapotun Özellikleri Nelerdir dedigimizde ve ahtapotun özelliklerini dikkate aldığımızda benim için sadece sıradan bir hayvan değil kendimle özdeşleştirdiğim ve üstün özelliklerine hayran kaldığım bir varlıktır. Hayatlarının felsefesi beni çok etkilemiştir…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler