Doğal Uyku İlacı Tarifini Mutlaka Denemelisiniz !!!

Doğal Uyku İlacı Tarifini Mutlaka Denemelisiniz !!!

Uykusuzluk Problemini Gidermek İcin Doğal Uyku İlacı Nasıl Yapılır? Bu Doğal Çaylar Uyku Yapıyor... Uykusuzluk Çekenler İçin Uyku Hapına Gerek Yok Bu Karışım...

Doğal Uyku İlacı Tarifini Mutlaka Denemelisiniz!!!
 
Uykusuzluk Problemini Gidermek İcin Doğal Uyku İlacı Nasıl Yapılır? Bu Doğal Çaylar Uyku Yapıyor... Uykusuzluk Çekenler İçin Uyku Hapına Gerek Yok Bu Karışım Mışıl Mışıl Uyumanıza Yardımcı Olacak. Doğal Uyku Çayları Hangileridir?
 
Uykusuzluk, dünya çapında milyonlarca insanı rahatsız eden bir sorundur. Bu, çoğumuzun yüzleşmesi gereken en kötü sorunlardan biridir. Yeteri kadar uyuyamamanın olumsuz uzun vadeli ve kısa vadeli etkileri vardır. 
 
Kısa vadeli etkilere gelince, yeterince uyumamak sizi huysuzlaştıracak ve verimliliğinizi önemli ölçüde etkileyecektir. Ancak, bu uyku eksikliğini ertesi gece kaçırılan uyku saatlerini telafi ederek yönetirseniz, iyi durumda olma şansınız vardır.
 
Şimdi anormal bir uyku döngüsünün uzun süreli etkileri hakkında konuşalım, sadece genel olarak uyku eksikliği değil. Beyniniz yeterince dinlenmediğinde, anksiyete ve depresyon gibi uzun süreli akıl hastalıkları geliştirebilirsiniz. 
 
Yetersiz dinlenme aynı zamanda konsantre olma yeteneğinde önemli bir azalmaya neden olur ve bunun bir kişinin üretkenliği ve potansiyeli üzerinde temsil ettiği çok sert darbeyi kolayca hayal edebilirsiniz. İdeal olarak, günde en az 8 saat uyumanız gerekir.
 
Bu sorunların kapsayıcı çözümü tezgah üstü uyku hapları almaktır, ancak uzun süreli kullanımın sağlığınız üzerinde olumsuz etkileri olabilir. Bir bağımlılık sizi sonsuz bir sorun döngüsüne götürebilir. Ve en kötü yanı, bu tabletlerin bağışıklığınızı da etkileyebileceğidir.
 
Bu sizi ilgilendiriyor ve sizi endişelendiriyorsa, bu zor zamanlarda size yardımcı olalım. Gece boyunca uyku hapı almadan uyumaya çalışıyorsanız, muz ve tarçın çayı çözeltisini düşünün. Muzların uykusuzluk sorununu tedavi etme yeteneği hakkında çekinceleriniz olabileceğini anlıyorum, ancak bunun için bilimsel bir açıklama var. 
 
Muz, kaslarınızı gevşetmenize ve uykuya dalmanıza yardımcı olan iki element olan potasyum ve magnezyum açısından zengindir. Muz kabukları da bu iki mineral bakımından zengindir.
 
Doğal Uyku İlacı Uyarı: 
Çay için muz alırken, kimyasal içermediğinden ve organik tarım ilkelerine göre yetiştirildiklerinden emin olun. Kimyasalların yardımıyla olgunlaşmış muzlar size yardımcı olmayacak ve sağlığınız üzerinde zararlı bir etkiye sahip olacaktır. Eğer aradığınız şey iyi bir gece uykusu ise, organik muzlar tek seçeneğinizdir.
 
Doğal Uyku Çayınızı nasıl hazırlayabilirsiniz?
Çayınızı hazırlamak için fazla bir şeye ihtiyacınız yok. 
 
Doğal Uyku İlacı Tarifi
Doğal Uyku İlacı İcin Kullanılan Malzemeler
 
*     Bir Muz
*     Bir Tutam Tarçın 
*     Su
 
Doğal Uyku İlacı Hazırlanış Tarifi
Suyu bir kaseye koyarak başlamalısınız. 
Sonra normal çay yapmak istediğiniz su miktarı koyun.
Bir sonraki adım muzu kesmek ve 15 dakika boyunca suda kaynatmaktır. 
Bittiğinde suyu dökün ve çayı bir bardağa koyun tarçın ekleyin.
Glikoza bağlı öforiyi önlemek için şeker koymaktan kaçının. 
Ancak çaya lezzet katmak istiyorsanız bal ekleyebilirsiniz. 
Yatmadan bir saat önce çayın tadını çıkarın.
 
Bu Doğal Çaylar Uyumanıza Yardimci Oluyor...
Papatya, nane, ıhlamur, kediotu, melisa ve şerbetçiotu gibi bitkilerle hazırlanan çaylar sayesinde uykusuzluk sorunundan kurtulmanız mümkün. 
Melisa
 
Sinir sistemi için çok faydalı bir bitki. Stres, uykusuzluk, kas spazmları, kalp çarpıntısı ve sindirimin düzenlenmesinde kullanılır. 
 
Çarkıfelek Çayı
Yatıştırıcı, uyku getirici ve bedeni rahatlatıcı özelliklere sahiptir. Ayrıca anksiyete, yoksunluk sendromu, denge bozukluğu ve damar enflamasyonlarının tedavisinde de kullanılır. 
 
Nane Çayı
Nane sinir sistemini düzenler ve uykuyu tetikler. Ayrıca mide sorunlarına, gastrite ve kas spazmlarına iyi gelir. 
 
Kediotu Çayı
Tarihte uykusuzluk için çok sık kullanılan bir bitki olan kediotu ilk önerimiz. Sinirleri düzenler ve kasları rahatlatır. Ayrıca stres, depresyon, rahatsız mide, regl krampları ve çarpıntıyı azaltır. 
 
Ihlamur
Sadece uykusuzluğa değil, aynı zamanda sinirleri yatıştırmak, kasları rahatlatmak, ağrıları dindirmek ve mide kramplarını gidermek için de kullanılabilir. Aynı zamanda eklem iltihaplanması ve solunum yolu hastalıklarında çok etkilidir ve baş, karınla boyun ağrılarına iyi gelir. Ihlamur ayrıca böcek sokmalarında, güneş yanıklarında ve cilt bakımında kullanılabilir. 
 
Şerbetçiotu Çayı
Bu bitki rahatlatıcı etkiye sahiptir, özellikle stres ve uykusuzluk için önerilir. Öte yandan sindirim sistemini düzenlemek için de etkilidir. Migrene, yorgunluğa iyi gelir ve afrodizyak olarak kullanılabilir. Ayrıca yaraları iyileştirmek için haricen sürülebilir. 
 
Papatya Çayı
Papatyayı birçok özelliğinin yanı sıra uykunuzu düzenlemek için de kullanabilirsiniz. Demlediğiniz çayını enflamasyon için içebilir, saçların rengini açmak için sürebilir, boğazı rahatlatmak için gargara yapabilirsiniz. Ayrıca harici olarak kullanıldığında yaralara iyi gelir. 
 
Sağlıklı bir uyku için dikkat;
 
*     Geç saatlere kadar televizyon seyretmeyin.
 
*      Hafif gıdalar yiyin ve tok karnına uyumayın.
 
*      Uyku düzeninize sadık kalın.
 
*      Yatmadan önce duş alın.
 
*     Telefon veya bilgisayarınızı yatağa almayın. 
 
*     Çarşaflarınızı temiz tutun.
 
*     Uyumadan önce alkol almayın.
 
*     Orta sertlikte bir yatak kullanın.
 
Uykusuzluk nasıl giderilir? Uykusuzluk nedenleri nelerdir? 
Uykusuzluk sorunu yaşayan biriyseniz uykusuzluk nasıl giderilir ve uykusuzluk nedenleri nelerdir sorularının cevaplarını bilmek istersiniz. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkilen bu durum için gelin sebeplerine bakalım.
 
En temel gereksimlerden biri olan uyku, olmadığı durumlarda sağlık sorunlarını da beraberinde getirebilir. Peki uykusuzluk nasıl giderilir, uykusuzluk nedenleri nelerdir ve kaliteli bir uyku için odanızda yapmanız gerekenler nelerdir tüm bu soruların çözümlerini detaylıca inceleyelim.
 
Gerçek anlamda sağlıklı olabilmek için iyi beslenmenin ve düzenli egzersiz yapmanın yanında yeterli sürelerde uyumak şart. Geceleri uykuya dalamamak, sık sık uyanmak, çok kısa süre uyumak ya da hiç uyumadan uzun saatler geçirmek ise başlıca uykusuzluk hastalıkları arasında sayılabilir.
 
Uykusuzluk başka bir hastalığın sonucu yaşanabileceği gibi kendisi başlı başına bir hastalık olarak da değerlendirilebilir. Uyku sorunları hayat kalitesini düşürmeye başlamadan önce; bu konudaki tanının mutlaka konusunda uzman bir hekim tarafından değerlendirilmesi gerekiyor.
 
Uykusuzluk Nasıl Giderilir?
Vücudu yeterince dinlendirmemenin baş dönmesi, göz kararması gibi olumsuz sonuçlarını yaşamaya başlayan kişiler "Uykusuzluk nasıl giderilir?" sorusunun da cevabını aramaya başlar. Uykusuzluğa neden olan kaynağı teşhis etmek, tedavinin de ilk adımıdır. Uykunun sık sık bölünmesine neden olan etken ortadan kaldırıldığında huzurlu uykular da geri dönecektir.
 
Özellikle bir ayı geçen uykusuzluk durumlarında;
uykusuzluk için şifalı bitkiler ve benzeri arayışlara girmeden önce mutlaka profesyonel destek alınması gerekir. Uykusuzluğun tedavisinde genelikle aşağıdaki yöntemlerden yararlanılır:
 
1. Uyku davranışının değiştirilmesi
Uykusuzluğun zararlarından bir an önce kurtulabilmek için uyku hijyeninin sağlanması şart. Yapılan tetkikler sonucunda uyku kalitesini bozan faktörün çevresel etkenler, hatalı beslenme ya da yaşam tarzı olduğu sonucu çıkarılırsa; uyku rutini oluşturma, kafeini azaltma, uyku öncesi hafif bir diyet uygulama gibi yollar izlenebilir.
 
Aynı şekilde uyku ortamındaki koşulların değiştirilmesi sağlanarak yeni durumdaki gece uyanma sıklığı kontrol edilebilir. Gün içerisinde uyumanın yanı sıra aşırı efor gerektiren aktivitelerde bulunmak ve aşırı yorulmak da uzmanlar tarafından tavsiye edilmez.
 
2.Uykusuzluk İlaç tedavisi
Uyku ilaçları, uykuya geçişte yarattıkları bağımlılık nedeniyle sık önerilmese de; uykusuzluğun arkasındaki sağlık sorununa yönelik ilaç tedavileri uygulanabilir. Sık idrara çıkma, horlama ya da uyku apnesi gibi sağlık problemleri deliksiz uyumayı da imkansız kıldığı için bunların ilaçla tedavisi doğal olarak uykusuzluk sorununu da çözecektir. Tiroid ya da kalp sorunları gibi daha ciddi rahatsızlıkların tespitinde de bu sorunların çözümüne yönelik ilaç kullanımı önerilebilir; bu sayede hormon dengesi yeniden sağlanabilir.
 
3. Uykusuzluk Terapi
Aşırı stres, depresyon ya da bipolar bozukluk gibi ruh ve sinir hastalıklarına eşlik eden uykusuzluk durumlarında, ilaç tedavisinin yanında terapi de önerilebilir. Uykusuzluğun herhangi bir fiziksel ya da ruhsal sebep olmaksızın; sadece uykuya dalamama kaygısı nedeniyle bile gerçekleşebildiği ve buna birincil uykusuzluk denildiği bilinir. Bu nedenle; gerekli görülen antidepresan ya da antihistaminik gibi ilaç tedavilerinin yanı sıra uzman psikologlardan alınacak terapi de uyku problemi çeken hastalara faydalı olabilir.
 
Uykusuzluk Nedenleri Nelerdir?
Uykusuzluğa neden olan faktörler oldukça geniş bir çerçeveyi kapsıyor. Bu nedenle de uykusuzluğun kaynağını bulmak tıptaki farklı uzmanlık alanlarının kontrolünü gerektirebilir. Uykusuzluk belirtileri yaşayanların ruh hali de bu durumdan etkileneceği için vücut sağlıklarıyla ilgili karamsar bir yapıya bürünebilirler. Oysa uyku sorunlarının altında çoğunlukla gündelik sorunların yer aldığını söylemek mümkün. Dönemsel gelgitler atlatılınca; delik deşik uykular da yerini huzurlu gecelere bırakabilir. Tabii her koşulda, bütün ihtimallerin üzerinde titizlikle durmakta fayda var.
 
1. Stres
Okul, iş, sosyal çevre ya da maddi sıkıntılar... Uyku öncesinde bu konularla kafanızı çok meşgul ediyorsanız; ya da bu alanlardan birinde üzücü bir gündeminiz varsa hem uykuya dalmanız hem de uykuda kalmanız zorlaşacaktır. Stres, sadece beyni değil tüm vücudu alarm durumuna geçirerek uykuya dalmayı zorlaştırır ve savunma psikolojisiyle sürekli tetikte beklenmesine neden olur.
 
2. Depresyon
Depresif ruh hali de, uykusuzluğun en yaygın nedenlerinden biri. Ciddi seyreden uykusuzluk durumlarında mutlaka psikolojik faktörün varlığı araştırılmalı. Uzun süreli strese ya da herhangi bir psikolojik travmaya bağlı olarak depresyon gelişebileceği gibi; bipolar bozukluk ya da anksiyete gibi farklı bir ruhsal problemin varlığından da söz edilebilir.
 
3. Yaşam tarzı
Kötü bir yaşam tarzı farkında olmadan uyku problemlerine davetiye çıkarabilir. Gece çok uzun saatler boyunca bilgisayar başında vakit geçirmek, vardiyalı çalışmak, akşamüstü geç saatlere kadar uyumak, uyku saatlerini bir rutine oturtmamak uykusuzluğun başlıca nedenleri arasında sayılabilir.
 
4. İlaç kullanımı
Reçeteli ya da reçetesiz satılabilen birçok ilacın uykusuzluk şeklinde bir yan etkiye sahip olduğu bilinir. Herhangi bir ilaç kullanmadan önce doktora danışmak ve ilacın prospektüsünü okumak bu noktada fayda sağlayabilir. Aynı şekilde; uyku için sürekli uyku ilacı kullanmak da bir süre sonra uyku bağımlılığına neden olur ve uyku kalitesini tamamen bozar.
 
5. Kafein tüketimi
Kafeinin etkisi kişiden kişiye değişmekle beraber; aşırı kafein tüketimi genellikle kalp çarpıntısı ve uykusuzluk gibi sorunlara yol açabilir. Gün içerisinde tüketilen çay, kahve, enerji içeceği, kola ve çikolata gibi gıdalara kısıtlama getirilmiyorsa, vücuttaki kafein birikiminin uykusuzluk olarak kendini ele vermesi kaçınılmazdır.
 
6. Çevresel faktörler
Uyku kalitesini belirleyen bir diğer faktör ise; uykunun nasıl bir ortamda gerçekleştirildiğidir. Odanın ışık alması, havasız olması, yatağın ya da yastığın kişinin ergonomisine uymaması ve odanın bir başkasıyla paylaşılması gibi etkenler uyku kalitesinin bozulmasına neden olabilir.
 
7. Beslenme biçimi
Özellikle uyku öncesinde çok fazla yemek yemek, aşırı yağlı yiyecekler tüketmek hem mideyi uyarır hem de uykuya geçişi zorlaştırır. Aşırı miktarda tüketilen baharatlı gıdalar ve kızartmalar da aynı şekilde uykusuzlukta önemli rol oynayabilir.
 
8. Sağlık sorunları
Daha nadiren de olsa, uykusuzluk "insomnia" adı verilen ve beyin fonksiyonlarından kaynaklanan bir rahatsızlığın sonucu olabilir. Aynı şekilde mide hastalıklarından tiroide, alzheimerdan parkinsona, eklem rahatsızlıklarından kalp sorunlarına kadar pek çok hastalığın doğal sonuçlarından biri de uykusuzluktur. Uzun süreli uykusuzluklarda mutlaka kan, idrar testleri ve gerekli tetkiklerle herhangi bir sağlık sorununun varlığı araştırılmalıdır.
 
Kaliteli Bir Uyku İçin Odanızda Yapmanız Gerekenler
Uykuzluk yaşanmaması için yapmanız gereken bazı önlemler vardır. Yatmadan önce kahve, çay gibi uyarıcı içecekler içmemek, ılık bir duş almak, akşam yemeğin ağır yiyecekler yememek, gün içerisinde fazla uyumamak gibi bazı nedenler gece uykusunu etkiler. Bunun dışında aşağıdaki maddeleri odanızda uygularsanız iyi bir uyku çekebilirsiniz.
 
*      Loş bir ışık tercih edin.
*     Odanızın ses yalıtımını gözden geçirin
*     Duvarlarında sizi dinlendirecek renkler kullanın.
*     Odanızı sadece uyumak için kullanın.
*     Oda sıcaklığı ne çok sıcak ne çok soğuk olmalı.
*     Yastığınızı en az 2 yılda bir yenileyin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler