Kapadokya Üniversitesi Bir Projeyi Hayata Geçiriyor!

Kapadokya Üniversitesi Bir Projeyi Hayata Geçiriyor!

Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesinin esas çıkış noktasını, “ancak kendi gerçekleri ile barışık...

Kapadokya Üniversitesi Bir Projeyi Hayata Geçiriyor!
Kapadokya Üniversitesi, “Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesi”ni hayata geçiriyor. Her yıl Ekim ayının ilk haftasında düzenlenmesi planlanan etkinliklerde Türk tarih kültür ve medeniyetinin günümüz Türkiye’si ve Batı Dünyasındaki yansımaları üzerinde bilgilendirme ve fikir teatisi yapılacaktır. 
 
İlki bu sene CARE (Center for Arts, Research and Education), USap (Us Akademik Platform), T.C. Turizm ve Kültür Bakanlığının katkılarıyla 2-7 Ekim 2017 tarihlerinde gerçekleşen projeye Batı Avrupa’dan 80 üniversiteli Türk genci iştirak etmektedir. 
 
Proje kapsamında, Türklerin Orta Asya’dan bugüne serüveni, Türkiye Cumhuriyetinin 21. Yüzyılda baş etmesi gereken ekonomik, siyasi ve sosyal sorunlar tartışılacak; bu meyanda Türk Mimarisi, Türk Mutfağı, Türk Sineması gibi konular tartışılacak; bölgedeki ören yerlerine tanıtıcı, bilgilendirici geziler tertip edilecektir. 
 
Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesini katılımlarıyla destekleyenlerin arasında Sn. Alev Alatlı, Prof. Dr. Abdullah Gündoğdu, Prof. Dr. Abdülkadir Emeksiz, Prof. Dr. Ahmet Taşağıl, Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Prof. Dr. Mahir Aydın, Prof. Dr. Turan Yıldırım, Yrd. Doç. Dr. Ali Ahmetbeyoğlu, Dr. Abdulkadir Sezgin, Alper Kaya, Aslı Özbay, Cevat Özkaya, Şükran Ünser ve Yusuf Ziya Yapar bulunmaktadır. 
 
Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesinin esas çıkış noktasını, “ancak kendi gerçekleri ile barışık, medeniyet tarihini öz kaynaklarından okumuş, milletinin geçmişini çarpıtılmamış hali ile idrak eden bir nesil, kendi geleceği için sağlıklı fikir üretebilir ve yaşadığı ülkelerde maruz kaldığı kültürel baskılarla mücadele edebilecek donanıma sahip olur” düşüncesi oluşturmakta, proje ile Batı Avrupa Türk gençlerinin bulundukları toplumdaki uyumlarını zedelemeden anavatan aidiyetlerinin pekiştirilmesi hedeflenmektedir. Batı Avrupa Türkleri Milli Kimlik Tasavvuru Projesi Programı (Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın maddi katkılarıyla)


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler