Cunda’nın Tarih Kokan Rum Evi, Cundada Otel

Cunda’nın Tarih Kokan Rum Evi, Cundada Otel

CundAda Otel, misafirlerine klasik otelcilik anlayışının dışında, adanın özgün mimarisini yansıtan bir konseptle...

Cunda’nın Tarih Kokan Rum Evi, Cundada Otel
SEZER ALTAN
CundAda Otel, misafirlerine klasik otelcilik anlayışının dışında, adanın özgün mimarisini yansıtan bir konseptle hizmet veriyor. Amaçları misafirlerini hiç değilse tatilde modern hayatın dışarısına taşımak.. Kahvaltı yemyeşil bahçede organik ürünlerle açık büfe olarak servis ediliyor
 
Bugün lezzet durağımızda Ayvalık Cunda Adası'nın en büyük dini mekanı Taksiyarhis Kilisesi'nin karşısında 130 yıllık tarihi bir binada hizmet veren CundAda Otele konuk oluyoruz.
Ayvalık, irili ufaklı 22 adası, Cunda'sı, Türkiye'nin en uzun kumsal plajı, mimari ve tarihi dokusuyla turizm cennetidir.
Dünyaca ünlü zeytin ve zeytin yağı ile barışın ve hoşgörünün şehridir. Ayvalık'ın gözbebeği olan Cunda Adası'nın, renkli kültürü, sarımsak taşı tarihi evleri, tarihi dokusunu oluşturan Taksiyarhis, Agios Yannis ve Panaya Kiliseleri, incecik kumlu mavi bayraklı cennet plajları, sahil boyu Ege'nin en leziz tatlarını sunan restoranları, doğal güzellikleri ve masmavi deniziyle cennetten bir köşe.
 
Bir "doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti" olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık'a, sadece Türkiye'nin değil dünyanın da ilgisini çekerek, kentteki turizm canlılığını daha geniş bir zaman dilimine yaymak için çalışmalar devam ediyor. Kuzey Ege'de görülmesi gereken, en güzel tatil beldelerinden biri olan Cunda, hem doğal ve tarihi güzellikleri, hem de zengin mutfak kültürü ve deniz, güneş turizmiyle Ege'nin incisi.
 
Özgün Bir Mimari
Cunda'nın tarih kokan sokaklarında yer alan eski bir Rum evi olan, Cunda'da muhteşem bir otel Cundada... Otel olarak misafirlerine klasik otelcilik konseptinin dışında, adanın özgün mimarisini yansıtan bir konseptle hizmet veriyor. Amaçları misafirlerini hiç değilse tatilde modern hayatın dışarısına taşımak..
 
Odaların tasarımında özellikle dönemsel özellikleri yansıtan eşyaları kullanmaya özen gösterilmiş...
Amaç, modern dünyanın kalabalığından sıkılan misafirlerini Cunda'nın o eski günlerine götürüp bir nefes aldırmak.
Eşyalarını seçerken odalarında bir dünya eşya yerine bir dünya yaşam alanı sunmaya çalışmışlar.
 
Açık Büfe Hizmeti
Cundada Otel ailesi olarak konuklarına Cunda Adası'nın en büyük kilisesi Taksiyarhis'in hemen gölgesinde oda kahvaltı konseptinde hizmet sunuluyor.
 
 
Burası aynı zamanda Kurşun Yarası dizisinde 'Kaymakamın evi' olarak kullanılmıştır.
Kahvaltı yemyeşil bahçede organik ürünlerle açık büfe olarak servis ediliyor. Gün içerisinde misafirlerin aperatif yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını da karşılanıyor.
 
Birbirinden özgün olarak toplamda 7 odası bulunan otelde, odaların 6 tanesi çift kişilik konaklamalı ve 1 tanesi ise suit olarak dizayn edilmiş... Odaların pencereleri Taksiyarhis Kilisesi ve Cunda'ya açılıyor.
 
Bir Ayağınız Medeniyette Diğeri İse Doğayla İç İçe
Pencereden dışarı baktığınızda Taksiyarhis Kilisesi'nin can alıcı görüntüsüyle karşılaşırsınız. Yüzlerce yıllık bu mimarinin tarihi ile bütünleşmek insana ayrı bir tat veriyor.
 
Yani bir ayağınız medeniyette, diğer ayağınızsa doğayla iç içe. Dünyanın en nefis zeytinyağıyla hazırlanan Ayvalık mutfağının en seçkin ürünleri ise otel mutfağında sizin için özel olarak sunuluyor.
 
Doğal ve organik ürünlerle hazırlanan kahvaltı enfes lezzet.
Yöresel Ayvalık ve Cunda en özel lezzetleri zeytinyağı peynir ve yöreye özgü ot çeşitleri sunuluyor. Bütün bu özelliklerinin dışında oteli özel ve farklı kılan; yıllardır bu sektörde faaliyet gösteren, misafirleri ile özel olarak ilgilenen otelin başarılı işletmecisi Serhat Sesigür'ün güleryüzü ve samimiyeti...
 
Sesigür, Ayvalık'ın tarihi ve turistik güzelliklerini gelen konuklarıyla paylaşan, kişiliğindeki pozitif düşünce ve enerjiyi konuklarına aktararak, kalıcı dostluklar kurabilmektedir.
 
Bu ilgi, sevgi ve memnuniyet konukların yorumlarına da yansıtıyor.
Otel, Booking com da 9.7 konukların değerlendirme puanı ile bir rekora imza atıyor. Son söz; işinizi sevgi ile yüreğinizi koyarak yaptığınızda buna samimiyet sevgi ve ilgiyi de ekleyince başarı kaçınılmaz oluyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler