Belgeli Barista Dönemi

Belgeli Barista Dönemi

erilmesi noktasında Türkiye'ye öncü çalışmalar yaptığını anlatan Başkan çetin, "Bugüne kadar birçok ilke imza...

Belgeli Barista Dönemi
ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi (MESEM), aşçı ve kahve bar görevlisi (barista) mesleklerinde akredite edilen ve yetkilendirilen ilk ve tek merkez oldu.
 
ATSO Başkanı Davut çetin, mesleki yeterlilik ve yeterliliğin belgelendirilmesi noktasında Türkiye'de birçok ilke imza attıklarını kaydetti. 
 
ATSO bünyesinde faaliyet gösteren ATSO MESEM'in farklı meslek dallarındaki yeterlilik kriterlerinin belirlenmesi ve mesleki yeterlilik belgelerinin verilmesi noktasında Türkiye'ye öncü çalışmalar yaptığını anlatan Başkan çetin, "Bugüne kadar birçok ilke imza atarak farklı meslek dallarındaki mesleki yeterlilik kriterlerini belirledik ve yaptığımız sınavlar sonucunda farklı alanlarda Türkiye'nin ilk mesleki yeterlilik belgelerini verdik. 
 
Bu çalışmalarımızı aşçı ve kahve bar görevlisi (barista) meslek dalları ile sürdürdük ve bugün ATSO MESEM bu alanlarda akredite edilmiş ve yetkilendirilmiş ilk ve tek merkez konumundadır" dedi.
 
ATSO'DAN ULUSAL MESLEKİ YETERLİLİK SİSTEMİNE YENİ BİR KATKI
ATSO Mesleki Sınav ve Sertifikasyon Merkezi'nin, bugüne kadar servis görevlisi seviye 2-3-4, bar görevlisi seviye 4 ve servis yöneticisi seviye 5 mesleklerinin kriterlerini hazırlayarak Türkiye Ulusal Mesleki Yeterlilik Sistemi'ne kazandırdığını anlatan Davut çetin, "Son çalışmamızla kahve bar görevlisi (barista - seviye 4) mesleğinin de ulusal yeterlilik kriterleri hazırlanmış ve barista kavramını mesleki ulusal yeterlilik sistemine kazandırmış oluyoruz. Artık Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Mutfaklar,  Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Yemek Kültürü, Osmanlı ve Türk  Mutfağı yemekleri mesleki yeterliliği sertifikalandırılmış aşçılar, kahvelerimizi de sertifikalı baristalar yapacak. 
 
Aşçı ve baristalarımızın mesleki yeterlilik belgeleri, AB ülkelerinde de geçerliliğe sahip olacak" dedi.Başkan Davut çetin, aşçı ve barista mesleklerinde, mesleki yeterlilik belgesi almak isteyenlerin ATSO MESEM'e başvurabileceklerini sözlerine ekledi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler