Urfa Yemeklerini Geleceğe Taşıyorlar

Urfa Yemeklerini Geleceğe Taşıyorlar

Şanlıurfa'ya gelen gelen Harran üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri ve Şanlıurfalılar Aşçı Hatice İnan’ın...

Urfa Yemeklerini Geleceğe Taşıyorlar
Şanlıurfa'ya gelen gelen Harran üniversitesi Aşçılık bölümü öğrencileri ve Şanlıurfalılar Aşçı Hatice İnan’ın yanında Urfa yemeklerini öğrenip tecrübe kazanıyor.
 
Şanlıurfa’nın zengin yemek mutfağı geleceğe taşınıyor. ŞURKAV bünyesinde yapılan ve büyükşehir belediyesinin de destek verdiği geleceğin Gastronomileri yetişiyor. Balıklıgöl civarında bulunan ŞURKAV’ın yerinde Harran Üniversitesinde aşçılık bölümü öğrencilerine ve Şanlıurfalı gençlere Urfa’nın zengin mutfak kültürünü öğretip geleceğe taşımayı planlayan Aşçı Hatice İnan yaklaşık 20 öğrenci ile birlikte mutfaklarda alın teri ile Urfa’nın mutfağını geleceğe taşıyor.
 
‘Urfa yemeklerini gelecek nesillere aktarmak istiyoruz’
Urfa yemekleri ile ilgili konuşan Aşçı Hatice İnan, “Şanlıurfa’nın yöresel yemeklerini en iyi şekilde tanıtmaya gayret gösteriyoruz. Kendi kültürümüzü her zaman için ön plana çıkarmak zorundayız. 12 bin yıllık geçmişte kalan geleneklerimizi ve şimdi kaybolmaya yüz tutmuş yemeklerimizi gün yüzüne çıkarmak istiyoruz. Oda tabi bizim kendi gayret ve çabalarımızla olacak. Hem bizden sonraki nesillere yetiştirmek için hem de yemeklerimizin unutulmaması ve tekrardan gün yüzüne çıkması için çalışıyoruz. 
 
İnşallah memnun ederiz herkesi. Bunun içinde tabi ki öğrenciler yetiştiriyoruz. Aşçı yardımcıları yetiştirmeye çalışıyoruz veya halktan kimseler halkımızdan olsalar daha çok memnun olacağım. Kendi Şanlıurfalı halkımızın, Şanlıurfalı genç kızlarımızın olsa beni daha çok mutlu eder. Şanlıurfa’mız hakikatten çok derin bir özgeçmişe sahiptir.” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler