Bugüne Kadar 324 Ürün Coğrafi İşaret Aldı

Bugüne Kadar 324 Ürün Coğrafi İşaret Aldı

Coğrafi işaret almış ürün sayısının artmasıyla hem ekonominin hem de turizmin kazanacağını belirten Türkiye...

Bugüne Kadar 324 Ürün Coğrafi İşaret Aldı
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Bugüne kadar 324 ürün coğrafi işaret aldı” dedi.
 
Coğrafi işaret almış ürün sayısının artmasıyla hem ekonominin hem de turizmin kazanacağını belirten Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Şimdiye kadar coğrafi işaret alan 315 ürün, başvuru aşamasında bekleyen ise 415 ürün var. 
 
Coğrafi işaretli ürün sayısının artması yerel ekonomiyi de turizmi de canlandırır. Bu ürünlerin tanıtımına özen göstererek uluslararası alanda katma değer yaratmalıyız” şeklinde konuştu.
 
Coğrafi işaret alabilecek 2 bin 500 ürün olduğunu vurgulayan Palandöken, “Ülkemiz doğal güzellikler ve kendine has ürünler yönünden çok zengin. Üretildiği bölgeye ait özellikler taşıyan ve markalaşabilecek çok fazla ürün var. 
 
Bugüne kadar 315 ürün coğrafi işaret aldı. Türk Patent ve Marka Kurumu’nda başvuru aşamasında olan 415 ürün var. Bunun yanı sıra tescillenebilecek 2 bin 500 potansiyel ürün var.
 
Ülkemize ve uluslararası düzeyde katma değer sağlayacak bu yöresel ürünlerin en çok tanıtım ve reklama ihtiyacı var. Bilinilirliği artırdıkça daha büyük kitleler tarafından rağbet görecektir!! ifadelerini kullandı.
 
Palandöken, turizmde hedeflenen turist sayısı ve gelire ulaşmada tescilli ürünlerin önemine dikkati çekerek, 'coğrafi işaret alan yerel ürünün hem kendi bölgesinin ekonomisine hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını kaydetti.
 
Tescilli ürünlerin eşdeğerine kıyasla iki kat daha pahalıya satıldığını dile getiren Palandöken, "Antep Baklavası, Çorum Leblebisi, İnegöl Köftesi, İzmir Kumrusu gibi birçok tescilli ürünümüzü neden başka ülkelerin sahiplenmesine göz yumalım? Bu ürünlerin tescillenmesinin geçmişten gelen mirası sürdürmekle beraber turizme de büyük katkısı var.
 
O ürünü görmek, tatmak, satın almak isteyen birçok turistin ilgisi o bölgeye çekilmiş oluyor. Bu yılki 36 milyon yabancı turistten 34 milyar dolar gelir hedefine ulaşmada bu ürünlerin yaygınlaşması büyük rol oynar.
 
Turizm sektöründe pazar ve ürün çeşitliliği bu şekilde sağlanır. Bu sebeple teşvik ve destekler artmalı, reklam ve tanıtım ile coğrafi işaretli ürün sayımızı artırmalıyız” diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler