Çine Köftesinin İncelemesi Tamamlandı

Çine Köftesinin İncelemesi Tamamlandı

Aydın son dönemlerde coğrafi işaret çalışmalarına hız vererek 3 ürünün coğrafi işaret tescilini aldı. Geçtiğimiz...

Çine Köftesinin İncelemesi Tamamlandı
Aydın’da markalaşma çalışmaları kapsamında coğrafi işaret yolundaki Çine Köftesinin incelemesi tamamlanarak Türk Patent ve Marka Kurumu’nun kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, ilin ve yörenin kalkınması için coğrafi işaretlerin önemli olduğunu söyleyerek, belediyeleri ve ilgili kurumları coğrafi işaret konusunda çalışmaya davet etti.
 
Aydın son dönemlerde coğrafi işaret çalışmalarına hız vererek 3 ürünün coğrafi işaret tescilini aldı. Geçtiğimiz 2017 yılında Çine köftesi için başvuru yapılırken coğrafi işaret yolundaki ilk aşama olan incelemesi tamamlanarak Türk Patent ve Marka Kurumu’nun kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. 
 
Aydın Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Tunay Çoban, yerel ürünlerin korunması bakımından coğrafi işaret tescillerinin büyük önem taşıdığını belirterek “Çine köftesinin incelemesi tamamlandı eğer 3 ay içerisinde karara itiraz edilmezse coğrafi işaret tescili alacak.
 
2017 yılı içerisinde ilimizdeki  coğrafi işaretli ürünleri tespit ederek çalışma yürüttük. Bu yıl Dalama Tandırı tescillendi. 2018 yılı içerisinde çok daha fazla yerel ürünümüzün coğrafi işarete kavuşacağını düşünüyorum” dedi. 
 
Coğrafi işaretli ürünlerin bölgenin kalkınmasında önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Tunay, “Hem yörenin kalkınması hem de yörenin tanınması açısında coğrafi işaretler önemli bir yere sahiptir.
 
Ayrıca ürünün standart bir şekilde üretilmesini sağlıyor. Aydın’da özellikle yerel yönetimlerimize kendi yörelerindeki ürünlerle ilgili başvuru süreçlerini yapmalarını istiyorum” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler