En İyi Çorbalardan Çalma Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?

En İyi Çorbalardan Çalma Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?

En sevilen yöresel çorbalarımız 'dan Çalma Aşı Çorbası için hangi malzemeler gereklidir? En meşhur yöresel mutfaklarımız 'dan ankara mutfağında Çalma Aşı Çorbası yapmanın püf..

 
Çalma Aşı Çorbası nasıl yapılır? En sevilen yöresel çorbalarımızdan Çalma Aşı Çorbası için hangi malzemeler gereklidir? En meşhur yöresel mutfaklarımızdan ankara mutfağında Çalma Aşı Çorbası yapmanın püf noktası nelerdir? Çalma Aşı Çorbası nereye aittir?
 
Başkent Ankara, tarihi öneminin yanı sıra zengin mutfak kültürüyle de dikkat çekiyor. Bu zengin mutfağa örnek ürünlerden biri de Ankara'nın geleneksel lezzetlerinden biri olan Çalma Aşı Çorbası'dır. Ankara'ya özgü olan Çalma Aşı Çorbası, nohut ve yarma gibi temel malzemelerle yapılıyor. Peki Ankara'nın geleneksel çorbası olan Çalma Aşı nasıl yapılır, hangi malzemeler gereklidir?
 
İşte Ankara'nın geleneksel çorbası: Çalma Aşı...
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Çorbalardan Çalma Aşı Çorbası Nasıl Yapılır?
Çalma Aşı Çorbası Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
* 1 Su Bardağı Yarma
* 1 Su Bardağı Nohut
* 3 Su Bardağı Yağlı Torba Yoğurdu
* 2 Adet Yumurta Sarısı
* 2 Tutam Yaprak
* 4 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 2 Yemek Kaşığı Domates Salçası
* 2 Yemek Kaşığı Kuru Nane
* Kırmızı Pul Biber
* Tuz
 
Meşhur Çalma Aşı Çorbası Yapılış Tarifi;
 
İlk adım, yarma ve nohudun haşlanmasıdır. Yarma ve nohuta tuz eklenerek ayrı ayrı haşlanır ve iyice pişirilir. Diğer tarafta, yoğurt ayran kıvamına gelinceye kadar sulandırılır. Ardından yumurta sarısı çırpılır ve ayranla iyice karıştırılır.
 
Haşlanmış yarma ve nohut, hazırlanan ayran karışımına eklenir. Bu noktada sürekli karıştırarak çorbayı pişirirsiniz. Bu aşama, çorbanın kıvamını ve lezzetini oluşturan önemli bir adımdır.
 
Ayrı bir tavada tereyağı kızdırılır. İçine yaprak, domates salçası, kuru nane ve kırmızı pul biber eklenir. Bu karışım, çorbayı tatlandırmak ve zenginleştirmek için kullanılacak olan lezzetli sosu oluşturur.
 
Pişirilmiş çorba, tereyağı ve baharat karışımı ile harmanlanır. Bu, çorbanın karakteristik lezzetini kazandırır. Son olarak, Çalma Aşı Çorbası servis edilir. Genellikle üzerine ekstra kırmızı pul biber serpilerek ve yanında taze ekmekle sunulur.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler