Yöresel Bursa Lezzetlerinden

Yöresel Bursa Lezzetlerinden "Cennet Çorbası" Tarifi

Cennet çorbası nasıl yapılır? Soğuk kış günleri yaklaşırken içinizi ısıtacak Cennet çorbası yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Cennet çorbası hangi yöresel mutfağımıza aittir?..

 
Yöresel Bursa lezzetlerinden Cennet çorbası nasıl yapılır? Soğuk kış günleri yaklaşırken içinizi ısıtacak Cennet çorbası yapmak için hangi malzemeler gereklidir? Cennet çorbası hangi yöresel mutfağımıza aittir? Evde Cennet çorbası en çok hangi ilimizde yapılır?
 
Cennet çorbası, Bursa'nın yöresel lezzetlerinden biri olduğu için bu tarife sadık kalarak Bursa'nın enfes çorbasını evinizde deneyebilirsiniz. İçinizi ısıtacak bu lezzetli çorbayı bir kaseyle doyana kadar afiyetle yiyebilirsiniz. Soğuk kış günlerine renk katacak bu tarifi denemeden geçmeyin!
 
Gastronomide En İyi Çorbalardan Cennet Çorbası İçin Gereken Malzemeler:
 
* 1 Adet Patates
* 1 Adet Kuru Soğan
* 3 Yemek Kaşığı Mısır Unu
* 2 Yemek Kaşığı Tereyağı
* 5 Su Bardağı Sıcak Su
* 2 Su Bardağı Tavuk Suyu
* 2 Diş Sarımsak
* Karabiber
* Tuz
 
Geleneksel Türk Mutfağında En İyi Lezzetlerden Cennet Çorbası Üzeri İçin:
 
* Toz Biber
* Sıvı Yağ
 
Cennet Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
 
Tereyağını tencereye alıp eritin. Yağ eriyince mısır ununu ekleyin ve birkaç dakika kavurun. Patates ve soğanı iri iri doğrayın ve tencereye ilave edip kavurmaya devam edin.
 
Sebzeler kavurulunca rendelenmiş sarımsak, karabiber ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra sıcak suyu ve tavuk suyunu ilave edin ve orta ateşte ara ara karıştırın.
 
Çorba pişince blender'dan geçirin ve tekrar ocağa alıp birkaç dakika daha pişirin. En son üzeri için sıvıyağı ve toz biberi kızdırın.
 
Çorbanız hazır olunca kaseler paylaştırın ve üzerine toz biberli karışımı ekleyip servis edin.
 
Afiyet olsun...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler