En Eski Çorbalardan

En Eski Çorbalardan "Peskütan Çorbası" Tarifi

Peskütan çorbası nereye ait? Peskütan çorbası hangi mutfağın? En faydalı çorba çeşitlerinden Peskütan çorbası da, bu yoğurt türü ile hazırlanır. Özellikle kış aylarında..

 
En eski çorbalardan Peskütan çorbasının tarifi birçok kişi tarafından araştırılmakta. Sivaslılar tarafından çok sevilen peskütan çorbası nasıl hazırlanıyor?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak yöresel çorbalarımızdan ve en iyi çorbalardan Peskütan çorbasını araştırdık. Sivaslıların en çok sevdiği lezzet. Peskütan çorbası son dönemin en popüler çorbası oldu...
 
Peskütan çorbası nereye ait? Peskütan çorbası hangi mutfağın? 
Peskütan, Sivas mutfağında bahar aylarında taze sütle hazırlanan bir yoğurt çeşidi olarak bilinmektedir. Kış için önceden hazırlanan peskütanlar, Sivas ve çevresinde bolca tüketilir.
 
En faydalı çorba çeşitlerinden Peskütan çorbası da, bu yoğurt türü ile hazırlanır.  Lezzetini arttırmak için yarma ve yeşil mercimek de eklenir. Hazırlanan çorba, naneli sos eşliğinde servis edilir.
 
Özellikle kış aylarında bağışıklığı güçlendirdiği için sık sık tüketilen çorbalardan biri olarak dikkat çekmektedir.
 
En eski çorba tariflerinden Peskütan çorbası içn Malzemeler;
 
*   1 yemek kaşığı un
*   Yarım kilo peskütan
*   1 yumurta sarısı
*   1 su bardağı yarma
*   1.5 litre su
*   1 su bardağı yeşil mercimek
 
Peskütan çorbası Sosu için:
 
*   2 yemek kaşığı tereyağı
*   1 adet kuru soğan
*   1 yemek kaşığı kuru nane
 
Peskütan çorbası Nasıl Yapılır?
 
Öncelikle yarma ve yeşil mercimeği bir gece önceden ıslatın. Yumuşayan mercimek ve yarmaları tencerede haşlayın. Başka bir tencereye un, yumurta sarısı ve az miktarda su koyarak çırpın.
 
Ardından peskütanı ve bir buçuk litre suyu ilave edin. Çırpma işlemine devam edin. Daha sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırarak çorbanın ısınmasını bekleyin. Çorba ısınmaya başladığında haşlanmış mercimek ve yarmayı içerisine ilave edin ve karıştırın.
 
Peskütan çorbası Naneli sos için; 
Kuru soğanı yemeklik doğrayın. Sos tavasına tereyağını alın ve eritin. Yağ eridiğinde soğanı ekleyerek kavurun. Soğanlar yumuşadığında kuru naneyi ilave edin ve yanmaması için sürekli karıştırın.
 
Hazırladığınız sosu, çorbanın üzerine yavaş yavaş ilave edin. Çorba piştiğinde birkaç kez karıştırın ve servis tabaklarına koyun. Afiyet olsun.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler