Yalova Üniversitesi'nde Yerel Peynirlerin Tadım Etkinliği

Yalova Üniversitesi'nde Yerel Peynirlerin Tadım Etkinliği

Yalova Üniversitesi'nin MARKA desteğiyle başlattığı, Yalova'ya özgü peynir üretimi projelerinde, hiçbir koruyucu madde içermeyen kaşar peyniri, taze beyaz peynir, tescilli..

 
Yalova Üniversitesi'nde Yerel Peynirlerin Tadım Etkinliği...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, Yalova Üniversitesi Armutlu Meslek Yüksekokulu Gıda Teknolojileri bölümünü ziyaret ederek öğrencilerin ürettiği peynirlerin  Tadım Etkinliği gerçekleştirdi. Bu ziyaret sırasında Vali Hülya Kaya'ya Armutlu Kaymakamı Yusuf Melikşah Aydın, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Armutlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Serhan Mantoğlu eşlik etti. Ziyaret kapsamında, uygulama laboratuvarında incelemelerde bulunuldu.
 
Yalova Üniversitesi'nin MARKA desteğiyle başlattığı, Yalova'ya özgü peynir üretimi projelerinde, hiçbir koruyucu madde içermeyen kaşar peyniri, taze beyaz peynir, tescilli Yalova Kıvırcığı'nın sütüyle yapılan olgunlaştırılmış peynir ve kırsal kalkınma için önemli olan dört köyden toplanan sütlerle yapılan olgunlaştırılmış inek peyniri yer alıyor. Vali Hülya Kaya, bu peynir çeşitlerinin tadına bakarken, Yalova Üniversitesi'nden önemli bir müjde verdi.
 
Peynir üretiminde elde edilen başarılı sonuçları takdir eden Vali Kaya, uygulama laboratuvarının markalaşma çalışmalarıyla birlikte seri üretime geçeceğini duyurdu. Türk Aşçı Haberleri olarak, Yalova Üniversitesi'nin bu önemli girişiminin yerel kalkınmaya ve gıda teknolojileri alanındaki gelişmelere büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler