Maksul Gıda İflasını Açıkladı: 200 Çalışan İşsiz Kaldı

Maksul Gıda İflasını Açıkladı: 200 Çalışan İşsiz Kaldı

Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. Şirket, geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatmış ve ekonomik..

 
Maksul Gıda İflasını Açıkladı: 200 Çalışan İşsiz Kaldı...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak duyuruyoruz ki, kuruyemiş ve baharat sektöründe önemli yatırımlar yapan Maksul Gıda iflas etti. Şirket, yaşadığı mali zorluklar nedeniyle geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatmıştı ve şimdi de kalan 50 şubesini kapatma kararı aldı. Aylardır maaş alamayan yaklaşık 200 çalışan işsiz kaldı.
 
Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi. Şirket, geçtiğimiz aylarda 150 şubesini kapatmış ve ekonomik sorunlar nedeniyle kalan 50 şubesini de kapatma kararı alarak iflas bayrağını çekmişti.
 
3 Yıl Önce Konkordato Talep Etmişti
Ülke genelinde 200'den fazla şubesi bulunan Maksul Gıda, ekonomik sıkıntılar nedeniyle 3 yıl önce konkordato talebinde bulunmuştu. Bu süreçte 150 şubesini kapatan şirket, ekonomik zorlukların üstesinden gelemeyerek iflas etti.
 
"Şirketin Toparlanması Mümkün Değil"
Mahkeme, şirket için bilirkişi raporu talep etti. Üç bilirkişi, şirketin toparlanmasının mümkün olmadığını belirten bir rapor sundu. Bakırköy 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, duruşmada Maksul Gıda ve sahibi Hakan Şenol hakkında iflas kararı verdi.
 
Yüzlerce Çalışan İşsiz Kaldı
Türkiye'nin kuruyemiş devi Maksul Gıda, Bursa dahil birçok şehirde bulunan şubelerini kapatma kararı aldı. Aylardır maaşlarını alamayan yaklaşık 200 çalışan, alınan iflas kararı sonrasında işsiz kaldı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, yaşanan bu üzücü gelişmeyi kamuoyuna duyururken, işsiz kalan çalışanların en kısa sürede yeni iş imkanları bulmalarını temenni ediyoruz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler