Dr. Leyla Çevirme; Glutensiz Beslenme Trendine Dikkat!

Dr. Leyla Çevirme; Glutensiz Beslenme Trendine Dikkat!

Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Leyla Çevirme, "Gluten içeren gıdaları tükettikten sonra ortaya çıkan hassasiyetlerin hepsi alerji değildir. Hangi reaksiyonun alerji, hangisinin başka..

 
Dr. Leyla Çevirme; Glutensiz Beslenme Trendine Dikkat!
 
Türk Aşçı Haberleri: Son zamanlarda sosyal medyada hızla yayılan glutensiz beslenme trendi, birçok kişinin buğday, arpa ve çavdar gibi tahılları tüketmeyi bırakmasına neden oluyor. Ancak uzmanlar, gluten alerjisi olmayan bireylerin bu tür bir diyete yönelmelerinin gereksiz olduğunu belirtiyor.
 
Uzmanların Uyarıları
Alerji ve İmmünoloji Uzmanı Dr. Leyla Çevirme, "Gluten içeren gıdaları tükettikten sonra ortaya çıkan hassasiyetlerin hepsi alerji değildir. Hangi reaksiyonun alerji, hangisinin başka bir hastalık olduğunu ancak doktorlar belirleyebilir. İnsanlar kendi başlarına bu kararı vermemelidir. Çölyak hastalığı veya buğday alerjisi olanlar, bu durumları kan ve deri testleri ile tespit edebiliriz. 
 
Çölyak hastaları için gastroenteroloji uzmanları biyopsi ve çeşitli testler yapar. Bizim hayatınızdan sütü, glüteni çıkartın dememiz gerekiyor. Bunun dışında kalanlar çok bilinçli hareketler değil," diye belirtti.
 
Sosyal Medya Trendlerine Karşı Uyarı
Dr. Çevirme, sosyal medyada yayılan glutensiz beslenme furyasının tehlikeli olduğuna dikkat çekerek, "Bazı hastalarımız Google üzerinden çözümler bulup glutensiz beslenmeye başlıyorlar. Bu durumu kesinlikle önermiyoruz. İnternetten hekimlik yapılmasını istemiyoruz. Biz uzmanların tanı koyması gerekiyor. Özellikle hastalık belirtileri varsa, bu kararları uzmanlar vermelidir. Hastalarımız kendi başlarına karar verip tedavi yöntemlerine yönelmemelidir," dedi.
 
Dr. Leyla Çevirme ayrıca, mevsimsel geçişler nedeniyle alerji vakalarında artış olduğunu da belirtti.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, sağlığınız için uzmanların uyarılarına kulak vermenizi ve sosyal medyada gördüğünüz her trende sorgusuzca uymamanızı tavsiye ediyoruz. Unutmayın, doğru tedavi ve beslenme alışkanlıkları, uzmanlar tarafından yönlendirilmelidir.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler