Arça Restaurant & Grill ve Tarih Kokan Nefis Lezzetler

Arça Restaurant & Grill ve Tarih Kokan Nefis Lezzetler

Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’un son katında, eşsiz Haliç manzarası eşliğinde konumlanan Arça Restaurant & Grill, Türk ve Osmanlı Saray mutfağının en seçkin örnek..

 
Haliç’te Geçmişin Lezzetlerini Yaşatan Yeni Mekan: Arça Restaurant & Grill
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak yaptığımız araştırmalara göre, İstanbul’un tarihi semti Haliç, yeni ve özel gastronomi mekanlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Bu mekanlardan biri olan Arça Restaurant & Grill, adını taşıyan ağaç gibi misafirlerine adeta ilaç gibi geliyor. Arça, güzel kokulu yapraklarını dökmeyen ve meyveleri ilaç olarak kullanılan ‘ardıç’ ağacını temsil ediyor. Bu anlamda Arça, Türk mutfağının geleneksel yemeklerini, doğru metotlar ve kaliteli ürünlerle buluşturarak sunuyor.
 
Geçmişin İzinden Gelen Lezzetler
Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’un son katında, eşsiz Haliç manzarası eşliğinde konumlanan Arça Restaurant & Grill, Türk ve Osmanlı Saray mutfağının en seçkin örneklerini misafirlerine sunuyor. Şef Cenap Öztekin Varol yönetimindeki Arça, klasik yemekleri aslına uygun olarak hazırlıyor. Örneğin, yoğurdu Kayseri Ağırnas’dan getirilen özel dorak taşında süzerek kendisi yapıyor. Bu özel yöntemle hazırlanan yoğurt, Arça'nın mezelerinin lezzet sırrını oluşturuyor. Menülerdeki diğer Osmanlı Saray Mutfağı lezzetleri de 1844 tarihli ilk basılı Türkçe yemek kitabı Melceü’t-Tabbâhin’deki tariflere sadık kalınarak hazırlanıyor.
 
Mevsime Uygun Özel Tatlar
Arça'nın menüsü, mevsimine uygun özel tatlarla zenginleştiriliyor. Örneğin, dövme hıyar salatası fıstıklı dereotu yağı eşliğinde, humus ise Antakya usulü çifte kavrulmuş tahinle servis ediliyor. Şef Varol, menüyü kurgularken gastronomi ve tarihin bir bütün olduğunu vurguluyor. Her yemeğin hikayesini misafirlere anlatmak, lezzetin tamamlayıcı bir parçası olarak görülüyor.
 
Haliç’te Geçmişin Lezzetlerini Yaşatan Yeni Mekan: Arça Restaurant & GrillArınma Noktası ve Hijyen Hassasiyeti
Arça Restaurant & Grill, isminden ilham alarak bir ‘arınma’ noktası olarak tasarlanmış. İstanbul’un stresinden uzaklaşmak isteyenler için huzurlu bir ortam sunmayı amaçlıyor. Mekanda her lezzetin kendi ustası bulunuyor, böylece tüm yemekler büyük bir özenle hazırlanıyor. Ayrıca, mekanın ev sahibi Mövenpick Hotel İstanbul Golden Horn’un yatırımcısı Akgün Grup’un markası olan ve uluslararası ödüllü Grandpa zeytinyağı kullanılıyor.
 
Hijyen konusunda da titiz olan Arça, HACCP kurallarına uygun olarak yönetiliyor. Mutfağa gelen her ürünün taşınma ısısı uygun değilse kabul edilmiyor ve günde iki kez dolapların sıcaklığı ölçülüyor. Bu kuralların titizlikle uygulanması, Arça'nın mutfak hijyenini en üst seviyede tutmasını sağlıyor.
 
Özel Sunumlar ve Hizmetler
Arça'da, her detay misafir memnuniyeti için düşünülmüş. Açık mutfakta hazırlanan yemekleri, restoranın modern ve aydınlık dekorasyonunda, özel yemek odasında almak da mümkün. Vale hizmeti ve özenli servis stiliyle, on kişilik özel yemek odası iş yemekleri ve toplantılar için ideal bir ortam sunuyor. Ayrıca, mevsiminde özel olarak hazırlanan fırın lezzetlerinden 4 peynirli pide, dinlendirilmiş ızgara et çeşitleri ve imza kebaplar menünün öne çıkanları arasında.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Haliç'in bu yeni gastronomi durağının, geleneksel Türk mutfağına modern dokunuşlar ekleyerek misafirlerine sunduğu eşsiz lezzetlerle, İstanbul’da kısa sürede önemli bir yere sahip olacağına inanıyoruz. Şef Cenap Öztekin Varol'un önderliğinde, Arça Restaurant & Grill’de misafirlerin damak zevkine hitap eden bu özel mekanda keyifli bir yemek deneyimi yaşayacağınıza emin olabilirsiniz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler