Tekirdağ'da 58. Uluslararası Kiraz Festivali Kutlandı

Tekirdağ'da 58. Uluslararası Kiraz Festivali Kutlandı

Festival, dünyanın dört bir yanından gelen grupların Tekirdağ sokaklarını adeta bir karnaval alanına dönüştürmesi ile başladı. 1960’lı yıllarda Kiraz çeşitleri ile "Kiraz Cümbüşü..

 
Tekirdağ'da 58. Uluslararası Kiraz Festivali Coşkuyla Kutlandı. Tekirdağ'da 58. Uluslararası Kiraz Festivali Renkli Görüntülerle Kutlandı
 
Türk Aşçı Haberleri olarak sizlere, bu yıl 58’incisi düzenlenen Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali'nin coşkusunu aktarıyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen festival, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.
 
Festival, dünyanın dört bir yanından gelen grupların Tekirdağ sokaklarını adeta bir karnaval alanına dönüştürmesiyle başladı. 1960’lı yıllarda Kiraz çeşitleri ile "Kiraz Cümbüşü" olarak başlayan ve zamanla uluslararası bir etkinlik haline gelen bu festival, bu yıl da Tekirdağ’da büyük bir coşkuyla kutlandı.
 
Yabancı ve yerel dans gruplarının yanı sıra bando ve müzik ekiplerinin de katıldığı festival korteji, Köprübaşı Mevkii'nden başlayarak Tarihi Tekirdağ Valiliği önüne kadar devam etti. Kortej boyunca sergilenen dans ve animasyon gösterileri izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Vatandaşlar bu anları cep telefonları ile kaydederken, bazıları da müziğin ritmine kendilerini kaptırarak dans etti.
 
Tarihi Tekirdağ Valiliği önünde tören alanına ulaşan kortej, çelenk sunma töreni ile devam etti. Çelenk sunumunun ardından konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, festivalin ulusal ve uluslararası düzeyde toplumsal birlik ve beraberliği pekiştirdiğini, gelenekleri gelecek nesillere taşıyarak şehrin marka değerini artırdığını belirtti.
 
Başkan Nallar’ın konuşmasının ardından kortej protokolü ile birlikte festival ateşi yakıldı. Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Candan Yüceer, Tekirdağ Milletvekilleri Faik Öztrak, Dr. İlhami Özcan Aygun, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar, protokol üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Tekirdağ Uluslararası Kiraz Festivali’nin bu coşkusunu sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Festivalde yaşanan renkli ve eğlenceli anlar, şehrin ve festivalin uluslararası alandaki prestijini bir kez daha gözler önüne serdi.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler