Silopi’de Cudi Pilavı Festivali Coşkuyla Kutlandı

Silopi’de Cudi Pilavı Festivali Coşkuyla Kutlandı

Silopili aşçı Zeki Karaaslan, en farklı pilav tariflerinden Cudi Pilavı için yaptığı patent başvurusunun kabul edilmesinin ardından Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneği ile iş birliği..

 
Silopi’de Cudi Pilavı Festivali Coşkuyla Kutlandı...
 
Şırnak’ın Silopi ilçesinde, Cudi Dağı'nın zengin bitki örtüsünden esinlenerek hazırlanan "Cudi Pilavı"nı halka tanıtmak amacıyla renkli bir festival düzenlendi. Türk Aşçı Haberleri olarak kaynağından edindiğimiz bilgilere göre, etkinlik büyük ilgi gördü.
 
Silopili aşçı Zeki Karaaslan, en farklı pilav tariflerinden Cudi Pilavı için yaptığı patent başvurusunun kabul edilmesinin ardından Şırnak Profesyonel Aşçılar Derneği ile iş birliği yaparak bu festivali gerçekleştirdi. Sanat Sokağı'nda düzenlenen etkinlikte, bin kişilik Cudi Pilavı misafirlere ikram edildi. Festivale katılan Silopi Kaymakamı Cihat Koç, Cudi Pilavı'nı tadarak aşçı Zeki Karaaslan'ı tebrik etti. Karaaslan, “Sanat Sokağı'nda Cudi Pilavı'mızın festivalini düzenledik. 
 
Daha önce patentini almıştık. Bin kişilik pilav hazırladık ve yiyenler çok beğendi. Bu, bize büyük bir motivasyon oldu. Turizme ve Şırnak bölge mutfağına katkımızı artıracağız" dedi.
 
Mersin’den festivale katılan Dilek Özkan, Cudi Pilavı'nı çok beğendiğini belirterek, “Çok güzeldi, çok mutlu olduk. Buraları çok sevdik. Özellikle yemeklerini, Cudi Pilavı'nı ve insanları harika buldum. Mersin’den geliyorum ve sevgiler getirdik" şeklinde konuştu.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yaptığımız araştırmalara göre, bu tür festivallerin bölge gastronomi turizmine ve yerel mutfağın tanıtılmasına önemli katkılar sağladığı belirtiliyor. Silopi’de gerçekleşen bu etkinlik, hem halkın hem de ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler