Ülkemin Sosyete Şefleri Mutfak Değerlerimiz Nerede?

Osmanlı ve Türk mutfağını dünya çapında savunan ve tanıtan has aşçıbaşı Ahmet Özdemir; Ülkemin Sosyete Şefleri, Yanlış Yoldasınız !!! Bizim mutfağımızın gelecek nesilleri sizi affetmeyecek!

Ülkemin Sosyete Şefleri Mutfak Değerlerimiz Nerede? Bizim mutfağımızın gelecek nesilleri sizi affetmeyecek!
Osmanlı ve Türk mutfağını dünya çapında savunan ve tanıtan has aşçıbaşı Ahmet Özdemir, mutfağımızın adına yapılan soytarılıklara ve laubaliliklere çok fena kızdı. 
 
Son yıllarda bu kadar kızgın görmediğimiz has şef Türk aşçı haberleri yönetici sekteri Sude Erdoğan’a internet üzerinden yaptığı açıklamada;
Bizim mutfağımız bu cahil, yabancı hayranı, yabancı mutfak özentisi sosyete şefleri ile bir yere varamaz dedi. 
 
Ülkemizdeki ilgili dernek ve federasyonları konu hakkında daha duyarlı olmaya davet eden has aşçıbaşı Başkan “Gökhan tufan” i özellikle eleştirilerinden muaf tuttu. Sebebini de yapılan laubalilik ve soytarılıklara ilk müdahale eden başkan olduğu için teşekkürlerini iletti.
 
 
Populeriterlik hastası olduklarını iddia ettiği yabancı unvanlar taşıyan ve ilgili yarışmalarda boy gösterebilmek için ; mutfağımızdaki manevi her türlü değerleri ayakları altına alan duyarsız şeflere mutfak değerlerimiz nerede kaldi? şeklinde  ciddi anlamda eleştirdi. 
 
İlgili şefler hakkında;
Bunlar soytarıdır. Bunlar bizim mutfağımıza yabancı markalar tarafında bağlanan hain kekliklerdir. Bunlar 9 doğruyu söyler ve o 9 doğrunun içine soktukları bir yanlış ile meslek gönüllüsü kardeşlerimizi mutfağımızdaki kurmuş oldukları ağlara çekerler.
 
Bunlar Cahildir Bunların bu kadar kapasitesi yoktur;
Bunların hocaları Osmanlı ve Türk mutfağının devasa zenginliğini hazmedemeyen ve bozmak isteyen emsali olmayan lezzet miraslarımızın karşısına Avrupalılar tarafından kurulan ispanya ve Fransa ekolunun desteklediği michelin taraftarları olduğunu belirtti. Özellikle bu ilgili yarışmalar ve yabancı mutfak özentisi olan şeflerin “cehaletin” en uç noktalarında olduklarını hatırlatırım. Dedi.
 
Kendi kültürünü bilmeyen, yasamayan, etrafına menüleri ile yasatmayan bir şefin bizim şefimiz olamayacağını söyledi.
 
Her ne kadar kendilerini islerine gelince dünya mutfağı şefi, işlerine gelince her türlü mutfağın şefi olanlara ise eleştirisi;
 
Bir durun yerinizde, çizginizi bir anlatın, prensiplerinizi bu camia ile paylaşın, altında isminiz yazan yaptığınız 2 tane menüyü bu camiaya bir gösterin ki bu millet sizin hangi milletten olduğunuzu anlasın. Dedi. 
 
Mutfağımıza karsı Her turlu adiliğin günümüz camiasında yaşandığını ve meslek gönüllüsü kardeşlerimizin kandırıldığını belirten has şef;
 
 
Bu mutfak değerleri onların babalarının tapulu arazisi değildir. Elbette yaptıkları her hainliğin karşılığını fazlası ile tabanlarından görecekleridir.
 
–ki bunların tabanı da yok. Bunlar dul gideler geriye geldiklerinde ise “kızım” derler. Bunlar ülkemizde faaliyet gösteren Yahudi gıda markaları tarafından yerleştirilen, desteklenen ve insanlarımızın karşısına popüler olarak gösterilen insan seklindeki Cahillerdir. Dedi.
 
Bu sosyete şeflerinin popülariteleri anacak bir merkebin 3 öğünde yiyeceği samandan çıkabilecek alev kadar gündemde olabileceklerini belirten has aşçıbaşı; zaten bunların kılavuzu da belli. Bu kılavuzları memleketimizin hangi değerine bu güne kadar hizmet etmiş ki mutfağımıza hizmet etsin. Dedi.
 
Amerika, İsrail, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, İtalya gibi  ülkelerine ait olan ama özellikle İsrail malı gıda ürünlerinin halkımızı uzun vadede zehirlediğini iddia eden has aşçıbaşı   mutfağımızdaki hazır gıda markalarının tanıtımlarında rol alan Türk şeflerine en büyük eleştirisi ise;
 
İlgili ülkelerin mutfağımızın ve ülkemizin dostu olduğunu iddia edenlerin ise acil olarak en yakın “psikolog” doktora görünmelerini tavsiye etti. Ama maalesef bazı hastalıklar da vardır ki hiç bir tedaviye cevap vermez.... diyerek üzüntülerini dile getirdi.
 
 
SADECE İLGİLİ ANLAMDAKİ MAKALELERİ 'NDEN SADECE BAZILARIDIR. LINKLERI TIKLAYINIZ;
 
ILGILI LINKLERI TIKLAYINIZ;
Osmanlı ve Türk Mutfağı Dünya Gönül Elçisi Koord. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Nazim SANLI
    10/13/2018

    Ustam siz neredeydiniz ? bu güne kadar niye bu açıklamaları yapmadınız? Gec kaldiniz gecc… Ama yine de Allah razı olsun sizden. Sizin gibi daha bir çoklarını mutfağımıza kazandırsın inşallah.

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler