Manisa'da Glutensiz Mutfak Aşçıları Kursu

Manisa'da Glutensiz Mutfak Aşçıları Kursu

çölyak ve Organik Beslenme Derneği tarafından, çölyak hastalarının yaşadığı en önemli sorunlardan...

Manisa'da Glutensiz Mutfak Aşçıları Kursu...
 
MANİSA çölyak ve Organik Beslenme Derneği tarafından Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteğiyle 'Gulitensiz Beslenme Eğitimi Mutfak çalışması' projesi kapsamında çölyak hastası 30 ev kadını, ülkenin ilk glutensiz şef Süleyman Engin'den glutensiz mutfak konusunda uygulamalı eğitime başladı.
 
Manisa çölyak ve Organik Beslenme Derneği tarafından, çölyak hastalarının yaşadığı en önemli sorunlardan birisi olan glutensiz yemek yapma sıkıntısına çözüm bulmak için hayata geçirdiği 'Gulitensiz Beslenme Eğitimi Mutfak çalışması' projesinde, 30 çölyak hastası ev kadınına, uygulamalı mutfak eğitimleri verilmeye başlandı. 
 
ZEKA'nın 15 bin TL hibe desteği verdiği projede çölyak hastası ev kadınları, glutensiz gıda şefi Süleyman Engin'den 8 gün boyunca, İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin mutfağında uygulamalı olarak hem glutensiz mutfak hem de yemek yapma eğitimi alacak.
 
Uygulamanın ülkede bir ilk olduğunu belirten Manisa çölyak ve Organik Beslenme Derneği Başkanı Halim Şivecan, 12 Ağustos'ta geniş bir katılımla glutensiz açık büfe aşçılar etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.
 
Mutfak şefi Süleyman Engin ise amaçlarının çölyak hastalığına dikkat çekmek olduğunu dile getirdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler