Şef Adayları Mesleki Eğitimle Geleceğe Hazırlanıyorlar

Şef Adayları Mesleki Eğitimle Geleceğe Hazırlanıyorlar

Öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlama hedefinde olduklarını belirten Öziltürk, "Öğrencilerimiz çeşitli sınavlarla okula kabul ediliyor ve onların yetenek, ilgi ve isteklerine..

 
Mesleki Eğitimde Öncü Bir Okul: Öğrenciler Geleceğe Hazırlanıyor
Türk Aşçı Haberleri olarak, mesleki eğitimde öncü olan ve öğrencilerini başarıya hazırlayan eğitim kurumlarını tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Okul müdürü Zekiye Nur Öziltürk, gazetecilere verdiği demeçte, Bilişim Teknolojileri, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Grafik ve Fotoğraf, Radyo ve Televizyon, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri gibi alanlarda eğitim verdiklerini açıkladı.
 
Öğrencilerin Geleceğe Hazırlanması
Öğrencilerini en iyi şekilde geleceğe hazırlama hedefinde olduklarını belirten Öziltürk, "Öğrencilerimiz çeşitli sınavlarla okula kabul ediliyor ve onların yetenek, ilgi ve isteklerine göre öğretmenlerimiz ek programlar oluşturuyor. Son sınıf öğrencilerimiz haftada üç gün 'beceri eğitimi' adı altında staj yaparak tecrübe kazanma fırsatı buluyor. Bu süreçte, iş kazası ve meslek hastalığına karşı sigortaları okul tarafından yapılırken, gittikleri işletmelerde de asgari ücretin üçte biri kadar ücret alıyorlar," dedi.
 
İş Yeri Açma Belgeleri ve Mezuniyet
Öğrencilere mezuniyetlerinde talep etmeleri halinde diplomalarının yanında iş yeri açma belgesi de verdiklerini ifade eden Öziltürk, böylece mezunların kendi işlerini kurma imkanına sahip olduklarını vurguladı.
 
Ulusal ve Uluslararası Yarışmalarda Başarı
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alanı öğretmeni Uğur Sarsimen, öğrencilerinin ulusal ve uluslararası yemek yarışmalarına katıldığını belirtti. Bu eğitim öğretim yılında dört yarışmaya katıldıklarını anlatan Sarsimen, "En son Bodrum'da katıldığımız yarışmada öğrencilerimiz, Kütahya baklavası, hamaylı tatlısı, sıkıcık çorbası ve ılıbada dolması gibi yöresel yemek ve tatlılarımızla sunum yaptı. Bu sunumlarıyla en iyi lise ve en iyi ekip dallarında altın madalya kazandılar ve toplamda 11 dalda 15 madalya elde ettiler," dedi.
 
Öğrencilerin Motivasyonu ve Tecrübe Kazanması
Sarsimen, yemek yarışmalarının öğrencilerin motivasyonunu artırdığını ve ünlü ustalarla tanışarak tecrübe kazanmalarını sağladığını ekledi. Kupa ve madalya kazanan öğrencilerden Kezban Nur Koçer, Kevser Akçay ve Şevval Güngör ise kendilerini geliştirip ileride bu mesleği yapmak istediklerini belirttiler.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, gençlerin mesleki eğitimle kazandıkları başarıları ve geleceğe olan umutlarını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Okul müdürü Zekiye Nur Öziltürk'ün liderliğindeki bu eğitim kurumu, öğrencilerine parlak bir gelecek sunmak için çalışmaya devam ediyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler