Ferizli'de Yöresel Lezzetler Yarışması Coşkusu

Ferizli'de Yöresel Lezzetler Yarışması Coşkusu

Tasarım pasta kategorisinde 10, ana yemek kategorisinde ise 20 yarışmacımız yer aldı. Ayrıca hamur işi ve tatlı çeşitleriyle de katılımcılarımızı ağırladık. Sakarya'nın çeşitli ilçele..

 
 
Ferizli'de Yöresel Lezzetler Yarışması Coşkusu
Türk Aşçı Haberleri - Ferizli Belediyesi ve Hanımeli Aşçılar ve Üreten Kadınlar Federasyonu işbirliği ile "Sakarya'nın Yöresel Yemekleri" adlı yemek yarışması büyük bir katılımla gerçekleşti. Meşhur Sakarya mutfağı ve tasarım pasta kategorilerinde yarışan katılımcılar, maharetlerini sergiledi. Bu özel etkinlik, 21 Haziran'da Adapazarı’nın düşman işgalinden kurtuluşunun 103. yılına ithafen, Ferizli Belediyesi Sosyal Tesislerinde düzenlendi.
 
KAZANANLARA DEĞERLİ ÖDÜLLER
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan Yarışma sonunda birinci olan katılımcıya gram altın, ikinciye özel şef bıçağı ve üçüncüye tabak takımı hediye edildi. Sakarya Hanımeli Üreten Kadınlar Derneği Federasyonu Başkanı Hatice Akman, etkinlikte yaptığı konuşmada, "Federasyon olarak yöresel yemek yarışmaları düzenlemekteyiz. Bu etkinlik, Ferizli Derneğimiz ve aşçılar ve üretenler derneğimizin işbirliğiyle, Ferizli Belediyesi Sosyal ve Kültür İşleri Müdürlüğümüzün katkılarıyla gerçekleştirildi. Yarışmamızda 30 ev hanımı, hünerlerini sergiledi. 
 
Tasarım pasta kategorisinde 10, ana yemek kategorisinde ise 20 yarışmacımız yer aldı. Ayrıca hamur işi ve tatlı çeşitleriyle de katılımcılarımızı ağırladık. Sakarya'nın çeşitli ilçelerinden ve hatta il dışından gelen profesyonel jüri üyelerimiz de yemekleri değerlendirdi," dedi. Akman, destekleri için Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata'ya teşekkür ederek, "Belediyemizin katkıları olmasaydı bu etkinliği gerçekleştirmek mümkün olmazdı. Başkanımız Mehmet Ata ve ekibine minnettarız," ifadelerini kullandı.
 
GELENEKSEL LEZZETLERİN BULUŞMASI
Ferizli Belediye Başkanı Mehmet Ata, yemek yarışmalarına katılarak yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel ve anlamlı bir yarışmanın ilçemizde düzenlenmesinden büyük bir memnuniyet duyuyorum. Sakarya’nın geleneksel lezzetlerini yaşatmak ve tanıtmak amacıyla düzenlenen bu etkinlik, kültürel mirasımızın gelecek nesillere aktarılması açısından büyük bir öneme sahiptir. 
 
Belediye olarak kültür ve sosyal etkinliklere destek vermeye devam edeceğiz. Toplumun her kesimine hitap eden bu tür etkinlikler, geleneksel lezzetlerimizi yaşatırken, aynı zamanda sosyal birlikteliği de pekiştirmektedir. Özveriyle bu etkinliğe katılan tüm yarışmacılara, jüri üyelerine ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum,” dedi.
 
TÜRK AŞÇI HABERLERİ olarak, Sakarya Hanımeli Üreten Kadınlar Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen bu anlamlı etkinlikte, kazananların ödüllerini alırken, yarışmanın Sakarya'nın geleneksel lezzetlerini tanıtma ve yaşatma amacına başarıyla hizmet ettiğini vurgulamak isteriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler