Geleceğin Pastacı Şefleri Ustalık Belgelerini Aldı

Geleceğin Pastacı Şefleri Ustalık Belgelerini Aldı

Yasin Özlü tarafından verilen ustalık belgeleriyle kadınlar, mesleki anlamda yeni bir döneme adım attı. Başkan Özlü, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadınların..

 
Geleceğin Pastacı Şefleri Ustalık Belgelerini Aldı
Başiskele Belediyesi, Kocaeli Pastacılar Odası ve Başiskele İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle açılan Pastacılık Akademisi, geleceğin kadın pastacı şeflerini mezun etti. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlar, düzenlenen bir törenle ustalık belgelerini aldı.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak edindiğimiz aşçılık eğitimlerinde bilgilere göre, akademi Başiskele’de pastacılık alanında uzman eğitmenler eşliğinde verilen kurslarla kadınların hem mesleki becerilerini artırmayı hem de onları iş hayatına hazırlamayı amaçlıyor. Akademi, kadınların toplum içindeki rollerini güçlendirmek ve ekonomik bağımsızlıklarını desteklemek için tasarlandı.
 
Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü tarafından verilen ustalık belgeleriyle kadınlar, mesleki anlamda yeni bir döneme adım attı. Başkan Özlü, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, kadınların toplumsal hayatta daha etkin roller alması için gereken desteği vermeye devam edeceklerini vurguladı. Özlü, “Kadınlarımıza sunduğumuz bu kurslar, onlara adeta birer altın bilezik niteliğindedir. Hem kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor hem de aile ekonomilerine destek olmalarını teşvik ediyoruz.” dedi.
 
Başiskele Belediyesi'nin bu tür eğitim programları, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak ve toplumda daha görünür olmalarını teşvik etmek amacı taşıyor. Kurslar, yeni dönemde daha fazla kadının katılımıyla devam edecek.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, bu tür girişimlerin hem toplumsal cinsiyet eşitliğine katkıda bulunduğunu hem de yerel kalkınmaya destek sağladığını belirtmek isteriz. Başiskele’deki Pastacılık Akademisi’nin mezun ettiği kadın şefler, bu alanda Türkiye'nin dört bir yanına yayılarak geleneksel ve modern pastacılığı daha da ileriye taşıyacaklardır.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler