İzmirli Genç Şeflerden Kıskandıran Lezzet

İzmirli Genç Şeflerden Kıskandıran Lezzet

Liseli aşçı adayları Bostanlı'da ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U...

İzmirli Genç Şeflerden Kıskandıran Lezzet...
 
İzmir gastronomi turizmine yönelik eğitimlerde yine farkını gösterdi.
 
Liseli aşçı adayları Bostanlı'da ünlü İngiliz Şef Christopher George Downs tarafından işletilen TheChef4U Yemek Atölyesi'ne katıldı. Öğrenciler Temel Hamur Teknikleri dersi kapsamında yaptıkları makarnalar İngiliz Şef'ten tam not aldı. Şef Downs, "Öğrencilerin yaptığı makarnalar İtalyanları bile kıskandıracak lezzette" dedi.
 
Ali Osman Konakçı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Yiyecek ve İçecek Hizmetleri 11. Sınıf öğrencileri, Okul Müdürü Fatma Gülçin Çolakoğlu ve öğretmenleri Ayten Kaya Ülker ile birlikte katıldıkları yemek atölyesinde hem tamamen ev yapımını makarna yaptı hem de mesleğin inceliklerini öğrendi.
 
KISKANDIRAN LEZZET
Thechef4U Yemek Atölyesi'nin son dönemde her meslek grubundan büyük ilgi gördüğünü söyleyen Şef Christopher George Downs, "Ancak bu işin mutfağında olan ve eğitimini alan öğrencilerin gösterdiği ilgi bizi ayrıca memnun ediyor. Biz de onlara sosyal sorumluluk kapsamında destek veriyor ve kapılarımızı açıyoruz. 
 
Onlar henüz lise öğrencisi olmasına karşın, kendi evlerinde anneleri ve babalarından bile daha güzel yemek yapıyor. Makarna, dünyanın en çok tüketilen yiyecekleri arasında yer alıyor. İtalya bu alanda bir adım önde. Ancak öğrencilerin yaptığı makarnalar İtalyanları bile kıskandıracak lezzete sahip" diye konuştu.
 
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Alan Şefi Ayten Kaya Ülker ise öğrencilerin 4 yıl süren zorlu bir eğitimden geçtiğini belirterek, "Bizim sınıfımızdan mis gibi kokular yükseliyor. Çünkü öğrencilerimizin herbiri mutfağın en lezzetlilerini yapıyor. Bu işin hem teoride hem de uygulamadaki tüm aşamalarını eğitim hayatları boyuncu öğreniyorlar. 
 
Staj sürecini çok önemsiyoruz. Çocuklarımız da aynı bilinçle önemsiyorlar çünkü staj yaptıkları yerler sonrasında öğrencilerimizi kapmak için yarışıyor" dedi. Hedeflerinin sektöre Türk mutfağının yanında dünya mutfağına da hakim olan aşçılar yetiştirmek olduğunu ifade eden Ülker, Thechef4u ekibine destekleri nedeniyle teşekkür etti. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler