En Meşhur Tavuk Yemekleri

En Meşhur Tavuk Yemekleri

En muhteşem yemek tarifleri 'nden tavuk yemeklerini yapmak için şeflerin özel yemek tarifleri 'nden faydalanmak istermisiniz? En iyi tavuk yemeklerinin püf noktaları nelerdir? En meşhur Yöresel mutfaklarımızda..

 
Geleneksel Türk mutfağında En meşhur tavuk yemekleri nelerdir? Bu güne kadar evinizde En meşhur tavuk yemeklerinden hangilerini yaptınız? En sevilen tavuk yemeklerini yaparken nelere dikkat edilir?
 
En muhteşem yemek tariflerinden tavuk yemeklerini yapmak için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz? En iyi tavuk yemeklerinin püf noktaları nelerdir? En meşhur Yöresel mutfaklarımızda tercih edilen tavuk yemekleri tarifleri nedir?
 
Türk aşçı haberleri olarak en sevilen ve en meşhur tavuk yemeklerini araştırdık. Türk aşçı haberleri tavuk yemekleri arşivimizden sizler için seçtik, haydi mutfağa...
 
Geleneksel Türk Mutfağı, Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklarda Yapılan Tavuklu Kiş Tarifi Sofralara Ayrı Tat Ve Lezzet Katan Hamur İşi  Ve Beyaz Eti Bir Araya Getiren Fırın Yemeklerimizden Nefis Bir Lezzettir. Türk Aşçı Haberleri Olarak Bu Lezzetli Yemeğin Tarifini Sizlere Sunuyoruz. 
 
Geleneksel Türk Mutfağından Tavuklu Kiş Tarifi;
 
en-meshur-tavuk-yemekleri
En meşhur tavuk yemeklerinden Tavuklu Kiş Kullanılan Malzemeler
Tavuklu Kiş Hamur İçin:
 
*     125 Gram Oda Sıcaklığında Tereyağı
*     1 Adet Yumurta
*     2 Su Bardağı Un
*     Yarım Paket Kabartma Tozu
 
Tavuklu Kiş İç Harç İçin:
*     3 Adet Orta Boy Tavuk Budu
*     2 Su Bardağı Su
*     1 Adet Kırmızı Biber
*     1 Su Bardağı Dövülmüş Ceviz
 
En meşhur tavuk yemeklerinden Tavuklu Kiş Beşamel Sos İçin:
*     1 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     1 Çorba Kaşığı Silme Un
*     1 Su Bardağı Süt
*     1 Kahve Fincanı Krema
*     1 Adet Yumurta
 
Tavuklu Kiş Üzerine:
 *     1 Su Bardağı Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     6 Adet Konserve Mantar
*     8 Adet Kiraz Domates
 
Tavuklu Kiş Yapılış Tarifi;
 
Tereyağı, yumurta, un ve kabartma tozunu derin bir kaba alıp, iyice yoğurun. Streç filme sarın ve buzdolabında yarım saat bekletin. Daha sonra merdane ile açın ve 30 cm çapındaki bir tart kalıbının içine, kenarları da kaplayacak şekilde hamuru yayın. 
 
İçi için tavuk budunu suda haşlayıp, didikleyin. İçine kıyılmış kırmızı biber ve ceviz karıştırıp, tartın üzerine yayın. Beşamel sos için tereyağını kızdırıp, unu hafif pembeleşene kadar kavurun. 
 
Süt ve kremayı katıp, boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirin. Ocaktan alın ve soğuduktan sonra içine yumurta kırıp, karıştırın. 
 
Tavuklu harcın üzerine beşamel sosu dökün ve kıyılmış mantarı gelişigüzel yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. 
 
Fırından almaya yakın kişin üzerine ortadan ikiye kesilmiş kiraz domatesleri koyup 5-10 dakika daha pişirin. Ilındıktan sonra servis tabağına alın ve dilimleyerek, servis yapın.
 
***
Kestaneli Tavuk Nasıl Yapılır?
 
Evde Kestaneli Tavuk Nasıl Yapılır? Kestaneli Tavuk Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Kestaneli Tavuk Yapmayı Denediniz mi?
 
Evde Kestaneli Tavuk hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Doç. Dr.  Yılmaz SEÇİM" den Özel Kestaneli Tavuk Tarifi…
 
Yöresel Mutfaklarımızda En Beğenilen Yemeklerden Kestaneli Tavuk :
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
Geleneksel Türk Mutfağında En meşhur tavuk yemeklerinden Kestaneli Tavuk İçin Kullanılacak Malzemeler Nelerdir?
 
*     25 Gr Tereyağı 
*     1 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı
*     2 Soğan, İnce Doğranmış 
*     1 Tatlı Kaşığı Toz Zencefil
*     1 Tutam Tel Safran 
*     1 Tatlı Kaşığı Tarçın
*     1 Tavuk, Parçalara Ayrılmış Veya 8 Adet But 
*     Tuz Ve Karabiber
*     500 Gr Kestane, Pişmiş
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Kestaneli Tavuk İşlem Basamakları Nelerdir?
 
Tereyağını ve ayçiçek yağını tencerede ısıtın. Soğanları ekleyin, tencerenin kapağını kapatıp ara sıra karıştırarak soğanların yumuşamasını sağlayın. Soğanların renkleri değişmeye başlayınca zencefil, safran ve tarçını ilave edin. Tavuk parçalarını ekleyip tuz ve karabiber serpin ve hafifçe kahverengileşmelerini sağlayın.
 
Kestaneleri ekleyip 5-10 dakika pişirin. 250ml suyu tencereye ekleyin. Tavukları en az bir defa çevirerek pişirin. (Çevirdiğiniz zamanlar dışında tencerenin kapağı kapalı olsun.)
Kestaneler yumuşadığı zaman yemeğiniz hazırdır.
 
****
Şaşakaldım Tavuk Tarifi
 
Şaşakaldım tavuk nasıl yapılır? Şaşakaldım tavuk yapmanın püf noktaları nelerdir? Evde Şaşakaldım tavuk yapabilmek için şeflerin özel yemek tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
En iyi yöresel lezzetlerden Şaşakaldım tavuk tarifini Türk mutfağı şeflerinden Harun Aksu ‘nun videolu yemek tarifini mutfaklarınıza getirdik.
 
İşte sizlere şef Harun Aksu 'nun yorumu ile en farklı tavuk yemeklerinden Şaşakaldım tavuk tarifi…
 
Herkese Merhaba;
Bugünkü tarifimiz şaşakaldım tavuk. Geçtiğimiz haftalarda Bursa'nın meşhur lezzeti şaşakaldım köfteyi yapmıştık. 
 
Bu videomuzda ise şaşakaldım köftenin tavuklu versiyonunu yaptık. Umarım sizler de bu nefis yemek tarifimizi denemek istersiniz. Mutlaka denemelisiniz de…
 
 
****
En meşhur tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?
Yöresel Lezzet Taşıyıcısı "Aynur Şahin"
 
Muğla mutfak kültüründe en iyi tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk nasıl yapılır? bu gün kadar evinizde en sevilen Muğla yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için gereken malzemeler nelerdir?
 
Muğla yemek kültüründe en meşhur tavuk yemeklerinden Ekşili Tavuk yapabilmek için yöresel lezzet taşıyıcılarımızdan Aynur Şahin' in özel tarifinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere geleneksel Türk mutfağı yemek arşivinde en lezzetli yemeklerden Ekşili Tavuk nasıl yapılır?
 
Merhabalar. Manevi yorgunluklar ve akabinde gelişen iş yoğunluğum sebebiyle yaklaşık 4 aydır sayfadan uzağım. 
 
Sayfamızın ilk moderatörü iken neredeyse tüm üyelerimizi tanıyor gibiydim. Aradan geçen zamanda yeni yeni moderatör arkadaşlarımız görev almış. Üye sayımız da bir hayli artmış ve artmaya da devam ediyor... 
 
Görev alan tüm yeni arkadaşlara; başarılar diliyorum, hayırlı uğurlu olsun.
 
En İyi Tavuk Yemeklerinden Ekşili Tavuk Nasıl Yapılır?
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
Muğla Mutfak Kültüründe En Meşhur Lezzetlerden Ekşili Tavuk Yapabilmek İçin Kullanılan Malzemeler Nelerdir?
 
*     1 Adet Orta Boy Köy Tavuğu (Gezen Tavuk)
*     Yarım Su Bardağı Nohut (Akşamdan Islatılmış)
*     1,5 Limon 
*     1 Yemek Kaşığı Darı Unu -2 Yemek Kaşığı Buğday Unu Karışımı
*     Sarımsak (8 Diş)
*     Naturel Zeytinyağı 
*     Karabiber
*     Tuz 
*     2 Su Bardağı Su
 
En Meşhur Yöresel Lezzetlerden Ekşili Tavuk Yapılış Tarifi:
 
Temizlenen tavuk; 2 veya 4’e bölünerek düdüklüye, nohutla beraber konur. Az tuz eklenip, kaynamaya bırakılır. Köpüğü bitince, düdüklü kapatılır. Ben 25 dk pişirdim, her tavuk aynı sürede pişecek diye bir kaide yoktur, hatırlatayım 
 
Pişen tavuk parçaları, zeytinyağında arkalı-önlü nar gibi kızartılır. Kalan kızartma yağına dövülmüş sarımsaklar eklenir, kokusu çıkana kadar iki çevrilir. 
 
Limon suyu eklenir, tuz kontrolünün ardından tüm ürünler aynı tencere de 5 dk daha kaynatılır. Sunumda, bol karabiber eşlik eder. Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun.
 
****
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...
 
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara nasıl yapılır? Nefis Izgara yemeklerindeki muhteşem, Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yemeğini iftar sofralarınız için de hazırlayabilirsiniz. İftar menülerinizde 'de kullanabileceğiniz  tavuk Izgara lezzetini bugüne kadar farklı Pişirme tekniği ile evinizde yapmayı denediniz mi?
 
Evinizde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara yapabilmek için hangi malzemeler gereklidir? İşte tüm bu sorularınızın cevabı Türk mutfağının ünlü şeflerinden “şef Selçuk Üstekidağ” ın kaleminden ve En sağlıklı beyaz etlerden olan özel Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları tarifimizde…
 
Modern Türk Mutfağı, füzyon Mutfağı ve araştırmacı kişiliği ile mutfak kültürümüze yeni lezzetler kazandırmanın yanı sıra vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmaları için "Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ" a teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Türk Aşçı Haberleri olarak yemek hakkındaki tanıtıcı yorumlarımızdan sonra şimdi gelelim şefimizin kaleminden Izgara lezzetlerimizden Pratik Tavuk Izgara tarifine…
 
Tavuk Göğüsten Evde Lezzetli Ve Pratik Izgara Tavuk Yapmanın Sırları..
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
Tavuk Göğüs Ya Da Mutfak Deyimiyle Tavuk Bonfile; 
 
Lifli ve yağsız dokusu ve pişirme sırasında kuruma yapması sebebiyle pek çok kişi tarafından sevilmeyen, tercih edilmeyen bir bölümüdür tavuğun.. Ancak bu lifli ve yağsız yapısı bonfileye tavuğun en sağlıklı bölümü olma özelliğini de kazandırıyor.. 
 
Evde Lezzetli Ve Pratik Tavuk Izgara Yapmanın Sırları...Yıllar süren denemeler sonucunda tavuk bonfileyi dışı nar gibi kızarmış, içi iyi pişmiş ama sulu bir halde pişirmenin yöntemini buldum..
 
Çalıştığım bir çok restoranın menüsünde yer verdiğim bu güzel ve sağlıklı proteini doğru ve kolayca pişirmenin yöntemini sizlerle paylaşmak istiyorum..
 
İlk kural tavuğun kalınlığı. Tavuk bonfileyi 1- 1,5 cm kalınlığında filetolar halinde kesmelisiniz. Böylece dışının pişme süresinde içi de pişmiş olacaktır.
 
Tavuğu ince kestikten sonra bir tabağa alın ve üzerini çok az zeytinyağı ile yağlayın. İstediğiniz baharatları kullanarak lezzetlendirin. Ben pul biber, kekik ve karabiber tercih ediyorum.
 
Tavuğu önceden marine etmenize gerek yok. Pişirmeden hemen önce yağlayıp baharatlamanız kâfidir.
 
Bir tavaya çok az yağ alıp iyice kızdırın. Tavuğa dokunmadan 2-3 dakika orta ateşte pişirin. Sonra tek hareketle çevirin ve yine dokunmadan 3-4 dakika pişmeye bırakın.
 
Dokunursanız içindeki nemin dışarı çıkmasına ve böylece içinin kuruyup, dışının çıtırlığını kaybetmesine sebep olursunuz.
 
Pişme işleminin tamamlanmasına yakın küçük bir parça tereyağı ekleyerek ekstra bir lezzet ve doku katmanı sağlayabilirsiniz.
 
Bu kuralları takip ederek sadece 15 dakikada sıfırdan ızgara tavuk bonfile yapabilirsiniz. Hem hızlı hem lezzetli hem de sağlıklı...
 
***
Evde Tavuk Çevirme Nasıl Yapılır? Evde Tavuk Çevirme Yapabilmek İçin Hangi Malzemeler Gereklidir? Daha Önce Evde Tavuk Çevirme Yapmayı Denediniz mi?
 
Evde Tavuk Çevirme hakkında Şeflerin Özel Yemek Tariflerinden Faydalanmak İstermisiniz? İste Sizlere "Şef Selçuk Üstekidağ" a Özel Evde Tavuk Çevirme Tarifi…
 
En meşhur tavuk yemeklerinden Evde Tavuk Çevirme Nasıl Yapılır? 
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
Yeni Nesil Mutfaklarımızdan Modern Türk Mutfağı, Füzyon Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağına ve Kültürüne  vermiş olduğu destek ve ilgili araştırmaları için "Şeflerimizden Selçuk Üstekidağ" teşekkür eder, profesyonel kariyerinde ve hayatında başarılar dileriz..
 
Evde Tavuk Çevirme Nasıl Yapılır? "şeflerin özel Yemek Tariflerinden"
 
şeflerin özel Yemek Tariflerinden Tavuk çevirme, özellikle benim şehrimde çok sevilen bir sokak lezzetleridir.. Çoğunlukla tavukçulardan pişmiş olarak alır evimizde tüketiriz.. Peki şu günlerde dışarıdan alamıyorsak mahrum mu kalalım?
 
Tavuğu ev tipi fırınlarda çevirmek mümkün değil ama aynı şekilde pişmesini sağlayabilirsiniz.. Bu yöntem aklıma dün geldi ve ilk kez denedim açıkçası ama sonuç muazzam oldu..
 
Tavuğu pişirmeden önce, profesyonel mutfak tekniklerinden birini kullanarak marine ettim.. "Brining" denilen bu teknikte, su+tuz+şeker ile bir solüsyon hazırlıyor ve tavuğu bu solüsyonun içerisinde bekleterek salamura ediyoruz.. 
 
Bu yöntemle;
Hem tavuğun kokusundan ve kanından kurtuluyoruz, hem etini lezzetlendiriyoruz, hem de pişme sırasında nemini kaybetmesini engelleyerek yumuşamasını sağlıyoruz.. Videolu anlatımı profilimin öne çıkanlar bölümünde bulabilirsiniz..
 
***
Geleneksel Türk mutfağı, Modern Türk mutfağı ve Akdeniz mutfağından nefis yemekleri ile bilinen Örnek Türk Şefi, “Yılmaz Seçim” in kaleminden özel bir tarif olan “Mahmudiye Tarifini” Türk Aşçı Haberleri olarak sizler için derledik.
 
Dünyaca ünlü “Şef Yılmaz Seçim”in "Mahmudiye Tarifi" ni beğeneceğinizi ümit ediyoruz. Kendisine mutfağımıza vermiş olduğu destek ve ilgili çalışmalar için teşekkür eder, profesyonel hayatında başarılar dileriz..
 
Geleneksel Türk yemeklerinin içinde belkide en önemli yemek çeşidi "Mahmudiye" günümüzde tarçın kullanımı gitgide azalmıştır. Yapanlara afiyetler olsun... Tavuk Yemekleri...
 
Şeflerin özel yemek tariflerinden Mahmudiye Tarifi "Şef Yılmaz Seçim"
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
En meşhur tavuk yemeklerinden Mahmudiye Kullanılacak Malzemeler
 
*     2 Tavuk Budu
*     50 Gram Badem 
*     Yarım Limon
*     2 Adet Arpacık Soğan
*     4 Adet Kuru Kayısı
*     1 Fincan Kuru Üzüm
*     4 Adet Kuru İncir 
*     Kabuk Tarçın
*     1 Çay Kaşığı Tarçın 
*     1 Yemek Kaşığı Silme Tereyağ
*     1 Tatlı Kaşığı Bal (Tepeleme Dolu)
*     Tuz
*     Karabiber
*     1/2 Bardak Tavuk Suyu (Meyveleri Haşlamaya Yetecek Kadar)
 
En meşhur tavuk yemeklerinden Mahmudiye İşlem Basamakları;
 
Meyveleri yıkayıp ılık suda biraz bekletin. Tavuk butlarını haşlayın ve kemiklerinden ayırın, ayıklanmış tavukları tereyağında rengi kızarana kadar kızartın, üzerine diğer malzemeleri ilave edin.
 
Biraz tavuk suyu ekleyin, tuz ve baharatları koyun, limonu sıkın, meyveler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
 
***
Piliç Topkapı Tarifi "Tavuk Yemekleri"
 
En Meşhur Tavuk Yemekleri
En meşhur tavuk yemeklerinden Piliç Topkapı Kullanılan Malzemeler
 
*     6 Adet Piliç Göğsü (Kemikli Ve Derili)
*     200 Gram Antepfıstığı
*     8-10 Çorba Kaşığı Pilav
*     2 Çorba Kaşığı Kıyılmış Dereotu
*     2 Adet Küp Doğranmış Domates
*     1 Tatlı Kaşığı Taze Çekilmiş Karabiber
*     Yarım Limonun Suyu
*     Yeteri Kadar Tuz
 
Piliç Topkapı Ispanak Yatağı İçin:
*     500 Gram Kıyılmış Ispanak
*     1 Adet Yemeklik Doğranmış Soğan
*     3 Diş Kıyılmış Sarmısak
*     50 Gram Tereyağı
*     Yarım Su Bardağı Krema
*     1 Çay Kaşığı Karabiber
*     Yeteri Kadar Tuz
 
En meşhur tavuk yemeklerinden Piliç Topkapı Sos İçin:
*     1 Adet Piyazlık Doğranmış Soğan
*     1 Diş Kıyılmış Sarmısak
*     3.5 Çorba Kaşığı Tereyağı
*     Bir Buçuk Su Bardağı Krema
*     1 Dal Biberiye
*     Bir Tutam Rendelenmiş Muskat
 
Piliç Topkapı Yapılış Tarifi;
 
Tavuk göğüslerini parçalamadan fileto şeklinde açın. Ayrı bir yerde pilav, dereotu, küp doğranmış domates, karabiber ve tuzu harmanlayın. Tavukların ortalarına 2'şer çorba kaşığı harçtan yerleştirin. 
 
Tavukların derili kısımları üst üste gelecek şekilde kapatın. Tüm tavukları aynı şekilde hazırlayın. Kızarması için üzerlerine limon suyu sürün. Fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15 dakika pişirin. 
 
Ispanak yatağı için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Ispanak ekleyip sotelemeye devam edin. Krema, karabiber ve tuz ekleyip, 1 dakika daha soteleyin. sos için soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. 
 
karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde kremayı kaynatıp bir miktar çektirin ve soğanlı karışıma ekleyin. Biberiye ve muskat ilave edip, kısık ateşte 10 dakika pişirin. Süzüp kenara alın. 
 
Hazırlamış olduğunuz ıspanağı servis tabağına yerleştirin. Üzerine dilimlenmiş tavuk göğüslerini yerleştirin. Üzerine sos gezdirip, dilediğiniz şekilde süsleyerek servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler