Sağlıklı ve Lezzetli: Bulgurlu Ispanak Tarifi

Sağlıklı ve Lezzetli: Bulgurlu Ispanak Tarifi

Bulgurlu Ispanak. Bu tarif, taze ıspanak yaprakları ve besleyici bulgurun mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz en farklı vegan yemekle

 
Sağlıklı ve Lezzetli: Bulgurlu Ispanak Tarifi...
 
Türk Aşçı Haberleri olarak sizlerle, hem sağlıklı hem de lezzetli bir tarif paylaşıyoruz: Bulgurlu Ispanak. Bu tarif, taze ıspanak yaprakları ve besleyici bulgurun mükemmel uyumunu bir araya getiriyor. Kolayca hazırlayabileceğiniz en farklı vegan yemeklerinden olan bu yemeği, yan yemek olarak ya da hafif bir ana yemek olarak servis edebilirsiniz.
 
Bulgurlu Ispanak Tarifi Malzemeler:
 
* 1 su bardağı köftelik bulgur
* 2 su bardağı sıcak su veya tavuk suyu
* 2 su bardağı doğranmış taze ıspanak yaprakları
* 1 orta boy soğan
* 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya sıvı yağ
* Yarım limonun suyu
* Tuz
* Karabiber (isteğe bağlı)
 
En Meşhur Sebzeli Yemeklerden Bulgurlu Ispanak Tarifi Yapılışı:
Soğanı yemeklik doğrayın. Taze ıspanak yapraklarını iyice yıkayıp doğrayın. Geniş bir tencere veya derin bir tavada zeytinyağını ısıtın. Doğranmış soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.
 
Kavrulan soğanların üzerine doğranmış ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar yumuşayıp hacim kaybedene kadar karıştırarak soteleyin. Sotelediğiniz ıspanakların üzerine yıkayıp süzdüğünüz bulguru ekleyin. Birkaç dakika daha kavurarak bulgurun tane tane olmasını sağlayın.
 
Sıcak suyu veya tavuk suyunu bulgurun üzerine ekleyin. Limon suyunu, tuzu ve isteğe bağlı olarak karabiberi de ekleyin. Karıştırın ve kaynadıktan sonra ocağın altını kısın.
 
Tencerenin kapağını kapatın ve bulgur suyunu çekene kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dakika. Bulgur piştiğinde ocaktan alın. Pilavın üzerine temiz bir bez veya kağıt havlu serip 10 dakika kadar dinlendirin. Bu süreçte bulgur daha da yumuşayacak ve pilavın lezzeti artacaktır.
Bulgurlu Ispanağı sıcak olarak servis yapın. Yanında yoğurt veya salata ile servis edebilirsiniz.
 
Püf noktası nelerdir?
Bulgurlu Ispanak, sağlıklı ve hafif bir yan yemek olarak tercih edilebilir.
Pişirme süresi bulgurun cinsine ve büyüklüğüne göre değişebilir, bu yüzden zaman zaman kontrol etmekte fayda var.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, mutfaklarınızda sağlıklı ve lezzetli tarifler denemeniz için bu harika tarifi sizlerle paylaşıyoruz. Afiyet olsun!
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler