Gurmelerle Geyik...

Gurmelerle Geyik...

Bir gece yarısı fettuchini'li makarna yiyo. saat kaç şeker abicim? abi acıma yok mu hiç sende bu saatte Karnı aç bir adamın aklına giriosun? ben demedim mi bu saatte yemek yemiyeceksin milletin...

Gurmelerle Geyik...
Kenan USTA
 
Yemeklere bakarken bile yutkunarak konuşmasıyla ve ağzını şapırdatarak yemek yemesiyle beni deli eden   iki  adam. yaptıkları işe hayranım o ayrı..
 
Mesela Mehmet Yaşin de yemek programı yapıyor nerdeyse Türkiye'nin her yerini geziyor, güzelim yemekler yiyor. Ama biz izlerken sanki adamı zorla oturtup silah zoruyla yemek yedirdiklerine inanıyoruz. Bir çatal alıp hııım bu  güzelmiş diyor, bir çatal da başka bir muhteşem yemekten alıp ooo çok güzel diyor... ee ne anladım ben bu olaydan Yasin  abim.
 
Ama Vedat Milor abim öyle mi önüne düzgün bir yemek ver ne babasını tanıyor, ne çocuğunu... Adam başka dünyaya gidiyor...
 
Herif öyle bir anlatıyor ki sanki yemek yemedi de kokain çekti. şöyle müthişti bulutların üstünde uçtum ilk ısırıkta kendimden geçtim..vs kafayı yemiş bu adam altı üstü bir iki lokma yemek ziftlendi işte. git  tedavi ol be kardeşim diyesim var ya.
 
Bak şimdi Yasin abi gurme olacaksan böyle olacaksın yemeği seviceksin....
Inanın stajyer arıyorsa tüm işimi gücümü bırakıp yanında başlayabilirim, programlarında ondan kalanları yiyim diyecem ama vedat abiden bir şey kalacak gibi gözükmüyor.
 
Gecenin bir yarısı insanın karşısına karnı zil çalarken 'ımmm nefis doğrusu, şef bu sosun içine ne koyuyorsunuz? bi kaşık alabilir miyim, bir damlasını dahi boşa harcamak istemiyorum bu enfes sosun çünkü.. ımmm' diye ımm'layarak tv ekranlarında...
 
Bir  gece  yarısı  fettuchini'li makarna yiyo. saat kaç şeker abicim? abi acıma yok mu hiç sende bu saatte Karnı aç bir  adamın aklına giriosun? ben demedim mi bu saatte yemek yemiyeceksin milletin önünde diye? demedim mi yersen benim de canım çekiyo diye? 
 
Sonra gecenin bi yarısı ehliyetsiz ehliyetsiz atlıyorum arabaya demedim mi? sonra polisler yolda elimde köfteyle çeviriyorlar demedim mi? akabinde ehliyetsiz araç kullanmaktan bin lirayı kitliyolar... demedim mi Vedat abicim? neden! neden fettuchini neden!?!
 
Şu an yanımda olsa ağzını burnunu .........rım o derece uyuz oluyorum kendisine. bir insan bu kadar'mı özendirerek yemek yer ve yemek konusunda bu kadar mı bilgili olur. Onun programını izlerken yanıma peçete alıyorum, salya için. Anlatabildim mi? Yasin abim


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler