Tescilli Çiğköfteci Şef Mehmet Sait Önder ve Hikayesi

Şanlıurfalılar etli çiğköfteyi tanıtamadı ama biz etsiz çiğköfteyi dünya çapında tanıttık. Bu çiğköfte pazarı bizim elimizde. Mehmet Sait Önder, Adıyamanlı bir aşçı olarak..

 
Tescilli Çiğköfteci Şef Mehmet Sait Önder...
Adıyaman'da 20 yıldır çiğköfte sektöründe faaliyet gösteren Mehmet Sait Önder, çiğköftenin patentini alarak bu eşsiz lezzeti tescilledi. Çiğköftenin Adıyaman'a ait olduğunu vurgulayan Önder, aldığı iki çiğköfte patenti ile sektördeki yerini sağlamlaştırdı.
 
Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Mehmet Sait Önder, Sait Usta Çiğköfte Turşu Dünyası ve Yenipınar Çiğköfte markalarının sahibi olarak, “Marka tescili alarak Adıyaman’a hizmet etmeye başladım. Çiğköfteyi ilk kez para ile satanlardan biri benim. Önce çiğköfte sonra turşuyu para ile sattım. Turşu ile çiğköfteyi birleştirerek hizmet veriyorum. Adıyaman’da etsiz çiğköfteyi biz yapıyoruz, etli çiğköfte ise Şanlıurfalılara ait. Biz etsiz çiğköfte patentini aldık ve bu yolda ilerliyoruz" dedi.
 
Tescilli Çiğköfteci Şef Mehmet Sait Önder...
20 yıldır çiğköfte işinde olan Çiğköfteci Önder, şunları ekledi: "Eskiden çiğköfteyi evde veya mesire alanlarında yapardık. Talep artınca bu işi sektöre dönüştürdüm. Türkiye’de ilk kez çiğköfteyi para ile satanlardan biri benim. Markamı tescilledim, üretim belgemi ve ruhsatımı aldım. Şu anda Yenipınar Çiğköfte'nin marka tescilini tamamladım. Sait Usta Çiğköfte Turşu Dünyası benim. Üretim iznim tarım il müdürlüğünden onaylı. Adıyaman’da turşu üretim belgesini ilk alan benim. İyi bir çiğköfte kaliteli malzeme ile yapılır. İsotu, nar ekşisi, zeytinyağı, biberi ve baharatı kaliteli olursa mükemmel bir çiğköfte ortaya çıkar. Marifet ustada ama iyi malzeme ile en iyi çiğköfte yapılır. 
 
Tescilli Çiğköfteci Şef Mehmet Sait Önder ve Hikayesi
Şanlıurfalılar etli çiğköfteyi tanıtamadı ama biz etsiz çiğköfteyi dünya çapında tanıttık. Bu çiğköfte pazarı bizim elimizde."
 
Şef Mehmet Sait Önder Kimdir?
Mehmet Sait Önder, Adıyamanlı bir aşçı olarak dünya çapında en farkı köfte tariflerinden çiğköfteyi tanıtan isimlerden biridir. Adıyaman'da doğup büyüyen Önder, çiğköfte yapımındaki ustalığı ile tanınmaktadır. Geleneksel Türk mutfağının bu lezzetli yemeğini farklı ülkelerde tanıtarak büyük bir şöhret kazanan Önder, Adıyaman'ın ve Türkiye'nin gururu olarak bilinmektedir. Türk Aşçı Haberleri olarak, Önder'in başarılarının devamını diliyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler