Ketçi, Gastronomiye Zenginlik Katıyor

Ketçi, Gastronomiye Zenginlik Katıyor

Ketçi Restoran işletmecilerinden Mehmet Ali özgenç, sağlık, doğallık ve lezzeti bir arada sunduklarını söyledi. Klasik restoranlardan farklı bir konsepte hizmet verdiklerini ifade eden özgenç, "Ketçi olarak Gaziantep mutfağının gözdeleri arasında

Ketçi, Gastronomiye Zenginlik Katıyor...
 
Gastronomi kenti Gaziantep'te bir yılı aşkın süredir hizmet veren Ketçi Restoran, doğal ve farklı lezzet arayanların buluşma noktası oldu.
 
Ketçi'deki bütün ürünler doğal ortamda çiftlikte yetiştiriliyor. Restoran içerisindeki şarküteride ise, çiftlikte doğal olarak üretilen yöresel lezzetler sunuluyor. Kuzu etinin yanında oğlak etinden yapılan lezzetlerin de sunulduğu Ketçi, alışıla gelmiş bir restorandan farklı olarak, bütün ürünlerini doğal ortamda kendi çiftliğinde yetiştiriyor. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel lezzetleri de sunan Ketçi, yine kendi çiftliğinde yetiştirilen organik şarküteri ürünleri ile de gastronomi kentinin mutfak kültürüne zenginlik katıyor.
 
Ketçi Restoran işletmecilerinden Mehmet Ali özgenç, sağlık, doğallık ve lezzeti bir arada sunduklarını söyledi. Klasik restoranlardan farklı bir konsepte hizmet verdiklerini ifade eden özgenç, "Ketçi olarak Gaziantep mutfağının gözdeleri arasında bulunan kuşbaşı, kıyma, patlıcan kebabı, lahmacun, beyran ve mevsim kebaplarının yanında spesiyallerimiz olan Madalyon Kebabı ve Yüzük Kebabını da damak tadına düşkün olanların beğenisine sunuyoruz. Madalyon kebabı kısa bel dediğimiz bölgeden alınan etin, hayvanın doğal yağı ile karışımından yapılıyor. 
 
Yüzük kebabı ise, küşneme kebab etin kaşar peyniri ve hayvanın doğal yağıyla birleşmesiyle hazırlanarak, muhteşem bir lezzete dönüşüyor" dedi.
 
Ketçi'nin iddialı olduğu lezzetlerden birisi de, oğlak kavurma ve oğlak büryan. Restorantın şefi Ziya Dağdelen, kendi çiftliklerinde yetiştirilen oğlak etinden yapılan doğal kavurma ve içinde köz olan kuyuda 12 saatte pişirilen büryanın büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Kuzu etinin yanında misafirlerimize son yıllarda popüler hale gelen oğlak etinden yapılan lezzetleri de sunuyoruz. 
 
çiftliğimizde doğal ortamda yetişen oğlakların etinden yaptığımız doğal kavurma ve büryan, gastronomi kentinde farklı lezzet arayanlar tarafından tercih ediliyor. Bu lezzetleri bir kez tadan da bir daha vazgeçemiyor. Restoranımızda yüzde yüz keçi sütünden yapılan nefis dondurmamız da büyük ilgi görüyor, beğenilerek tüketiliyor" şeklinde konuştu.
 
Bir yılı aşkın süredir gastronomi turizmi alanında hizmet veren Ketçi'nin içerisinde bir de şarküteri bulunuyor. Şarküteride Ketçi'ye ait çiftlikte yetiştirilen keçi sütü, keçi yoğurdu, inek yoğurdu, keçi peyniri, reçel, cevizli üzüm sucuğu, yumurta, tereyağı, kaymak, zeytin ve et gibi ürünler doğal lezzet arayanları tarafından tercih ediliyor. 
 
Ketçi'nin çiftliğinde üretilen lezzetli peynirlerden yapılan künefe de beğeni ile tüketiliyor. Ketçi, kahvaltısı ile de son derece iddialı. Haftanın her günü çorba ve beyranın yanında onlarca çeşitten oluşan doğal köy kahvaltısı da Ketçi'nin en çok tercih edilen lezzetleri arasında yer alıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler