Bursa’nın Gastronomi Tırı Lezzet Festivali İçin Yollarda

Bursa’nın Gastronomi Tırı Lezzet Festivali İçin Yollarda

Festivalin öncüsü olarak ilçe ilçe dolaşacak olan Gastronomi Tırı’nın ilk durağı, Osmangazi Kent Meydanı oldu. Etkinlikte, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ünlü Şef..

 
Bursa’nın Gastronomi Tırı Yollarda: Lezzet Festivali Başlıyor
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bursa’nın eşsiz lezzetlerini tanıtmak amacıyla yola çıkan ve büyük ilgi gören ‘Gastronomi Tırı’nın bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bursa Gastronomi Festivali öncesinde Bursalılara lezzet şöleni sunduğunu duyuruyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından 13-14-15 Eylül tarihlerinde Merinos Parkı’nda düzenlenecek olan 3. Bursa Gastronomi Festivali’nin heyecanı, ilçelerde düzenlenen bu etkinliklerle şimdiden zirveye ulaşmış durumda.
 
Festivalin öncüsü olarak ilçe ilçe dolaşacak olan Gastronomi Tırı’nın ilk durağı, Osmangazi Kent Meydanı oldu. Etkinlikte, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın ve ünlü Şef Dr. Esat Özata, birlikte Bursa’nın tescilli lezzetlerinden ‘Pideli Köfte’ hazırladı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği bu etkinlikte, Başkan Aydın ve Şef Özata’nın el lezzeti Bursalılar tarafından tam not aldı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan Kültür AŞ. tarafından özenle hazırlanan Gastronomi Tırı, festival öncesinde Bursa’nın çeşitli ilçelerini ziyaret ederek, Bursalıları ve bölgedeki diğer gastronomi tutkunlarını festivale davet ediyor. Etkinliğe katılan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Aydın Saldız, bu tür organizasyonların yerel lezzetlerin tanıtılmasında büyük rol oynadığını vurguladı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Pınar Işıkyıldız, bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Bursa Gastronomi Festivali’nin uluslararası düzeyde gerçekleşeceğini ve birçok yeniliği beraberinde getireceğini belirtti. Işıkyıldız, gastronomi turizminede katkısı olan "Harika lezzetlerimizi tanıtmak ve paylaşmak istiyoruz. Topraktan sofraya kadar yerel tedarikçilerle bu hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Geçmiş yıllara göre birçok yenilik sunacağız. Kardeş şehirlerimiz de bu etkinlikte bizimle olacak" dedi.
 
Festivalin sadece Bursa’ya özgü gastronomi ürünlerine odaklanacağını belirten Işıkyıldız, festivalde üreten kadınların coğrafi işaretli ürünlerinin ve unutulmaya yüz tutmuş Bursa mutfağının örneklerinin sunulacağını açıkladı. Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın da, tüm Bursalıları ve çevre illerden gelecek misafirleri festivale davet ederek, "Bu etkinlik, hem yerel hem de yabancı ziyaretçilere eşsiz bir gastronomi deneyimi sunacak. Bursa’nın tescilli lezzetlerini tanıtarak şehrimizin tanıtımına da büyük katkı sağlayacağız" diye konuştu.
 
Etkinlik sonunda, Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü’nün Türk Halk Müziği konseriyle katılımcılar keyifli anlar yaşadı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Bursa Gastronomi Festivali’nin, Bursa’nın zengin gastronomi kültürünü hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtarak şehrin mutfak mirasını geleceğe taşıyacağına inanıyoruz. Festival boyunca Bursa’nın köklü firmaları, yerel üreticileri ve gastronomi dünyasının önde gelen isimleriyle gerçekleştirilecek bu etkinlik, şehre ve bölgeye değer katacak. Bu yılki festivalin, Bursa’nın gastronomi sahnesinde hak ettiği yeri pekiştireceğinden eminiz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler