TAŞFED Başkan Adayı Salih GÜNEY'in Kamuoyuna Açıklaması;

TAŞFED Başkan Adayı Salih GÜNEY'in Kamuoyuna Açıklaması;

Ben Buradayım Bir Yere Gittiğim Yok Adaylıktan Çekilmek Gibi Niyetim De Yok; Sonuna kadar adayım mesleğini saygısı olan her kesimi yanımda görmek ve birlikte hareket etmek istiyorum..

TAŞFED Başkan Adayı Salih GÜNEY'in Kamuoyuna Açıklaması;
Saygı Değer Meslektaşlarım, Kıymetli Büyüklerim; ''Genç Bir Hareket Gerek' 'Sloganı ile çıkmış olduğumuz Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanlık Adaylığım ile ilgili olarak kafalarda soru işareti bırakan şahsım ile ilgili bazı açıklamalar yapmaya gerek duydum. 
 
Saygıdeğer meslektaşlarım;
Uzun süredir Sivil Toplum Kuruluşlarında Üye, Yönetici ve en son İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği Başkanlığı görevini faal olaraktan devam ettirmekteyim. Küçük yaştan itibaren mesleğin içinde olan biri olarak bu mesleği en ince ve şeffaf ayrıntılarına kadar nelerde ne gibi sıkıntılar olduğunu bire bir yaşayarak tecrübe edindim. 
 
Bu tecrübelerimi yanımda kuracağım genç ve duayen şefler ile birlikte federasyon başkanlığında görevlendirilmem durumunda başarıdan başarıya ilke ve saygınlık çerçevesinde ileriye taşıyacağımdan hiç şüphem yoktur. 
 
Çünkü Atalarımız olmaz olamaz diye nitelendirilen İstanbul'u 21 yaşında Fatih Sultan Mehmet Han ile başarılmışlar  ise bende inanıyorum ki böyle bir görev bana verildiği taktirde ilk öncelik olarak ben mantığından çıkarak beyaz ceket giyen tüm meslektaşlarım ve sivil toplum kuruluşları ile birlikte hareket ederek biz mantığını tabandan tavana yayarak başaracağımızı düşünüyorum.
 
Bu adaylık açıklanmam tamamen kişisel özenti yada kendi itibarımı yükseltme birilerine karşı kendimi anlatma veya boy gösterme anlamında olmayacaktır. Her şeyden önce mesleğini seven, mesleğini saygılı biri olarak bu genç yaşımda bizden sonra gelecek olan genç kuşaklara bir şeyler bırakmak elle tutulur yere mesleği getirmek ilkesindeyiz.
 
Biz kim miyiz;
Biz İstanbullu Feht eden Sultan Mehmet , İstiklal Marşımızı yazan Mehmet Akif ERSOY, Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa ve Cumhuriyetimizin Kurucu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün bıraktığı genç neferleriz.
 
Gelecek gençlerin gençler yarınların umudu ise olduğumuz yerde durmak Türk Gencine yakışır mı. Mesleki  anlamda çocukluğu bu sektörde geçmiş biri olarak her daim büyüklerimi kendime öncü bilen , bayrağı genç nesile taşımak isteyen biri olarak TAŞFED Başkanlığına Aday olmuş bulunmaktayım.
 
Amacım rant, çıkar, menfaat ,terfi ve gösteriş olmayacaktır. Nasıl ki rahmetli Valimiz Recep YAZICIOĞLU'nun kapısı halkına her daim açık ise bizimde tüm kapılarımız her kesime açık olacaktır.
 
Her kesimin en ufak bir sözü bizim için önem arz edecektir; Mesleğine sahip çıkmayan her kim olursa olsun geleceğe bir şey emanet edemez. Benim çocukluk yıllarımda Babama ait olan restoranda gördüğüm ustaya saygı ve usta çırak ilişkisi şuan yok neden diye sormak gerekmez mi? 
Asılını inkar eden bizden değildir cümlemizi kendimize vizyon yaparak yola çıktık geldiğimiz noktanın başlangıcı bulaşıkhane değil miydi ne çabuk o günleri unutur ve meslek ile alakası olmayan kişiler peşinden koşar olduk.
 
İşte bu yüzden mesleğin içinden gelmiş biri olarak ''Genç Bi Hareket Gerek ''dedik ve demeye de devam ediyoruz. 
Lakin Biz Bu Kadar Şeffaf Ve Dürüst İlerlemek İsterken Beni Yıprattığını Düşünen Yok Saymaya Çalışan Her Kesime Söylüyorum; 
 
Ben Buradayım Bir Yere Gittiğim Yok Adaylıktan Çekilmek Gibi Niyetim De Yok;
Sonuna kadar adayım mesleğini saygısı olan her kesimi yanımda görmek ve birlikte hareket etmek istiyorum çünkü birlikten kuvvet doğar. Ve son olarak her sorunun bir cevabı muhakkak vardır bizde, bizim sorularımızın cevabı ise sandıkta belli olacaktır.
 
O yüzden ''Genç Bir Hareket Gerek'' Diyorum…
 
Saygılarımla 
TAŞFED Başkan Adayı
İstanbul Yeditepe Aşçılar ve Garsonlar Derneği
Yönetim Kurulu Başkanı
Salih Güney
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler