Gaziantep'te Gastronomi Yıldızları Parlıyor

Gaziantep'te Gastronomi Yıldızları Parlıyor "UGEF"

Tören, Gaziantep'in kültürel ve sanatsal yönünü de ön plana çıkaracak. Sunuculuğunu Fatoş Tapan'ın yapacağı ve Gaziantep 'in usta tiyatro oyuncusu Orhan Uslu'nun gastronomi..

 
Gaziantep'te Gastronomi Yıldızları Parlıyor "UGEF"
Gaziantep, UNESCO'nun Gastronomi Şehirleri Ağı'na giren ilk Türk şehri olarak, gastronomi alanındaki ününü pekiştirmeye devam ediyor. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak edindiğimiz bilgilere göre, Gaziantep'te 25 Mayıs'ta düzenlenecek olan "Gastronominin Yıldızları" ödül töreni, şehrin zengin yemek kültürünü ulusal ve uluslararası arenada taçlandıracak. Şehitkamil Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek olan bu törende, yemek kültürüne katkıda bulunan bireyler, kurumlar ve işletmeler ödüllerini alacak.
 
Gastronomi ve Sanatın Buluşması
Tören, Gaziantep'in kültürel ve sanatsal yönünü de ön plana çıkaracak. Sunuculuğunu Fatoş Tapan'ın yapacağı ve Gaziantep'in usta tiyatro oyuncusu Orhan Uslu'nun gastronomi temalı bir tiyatro gösterisi sunacağı etkinlikte, Amerika'dan Dünya Pizza Şampiyonu Hakkı Akdeniz gibi önemli isimler de yer alacak. Ayrıca, Gaziantepli ünlü sanatçılar tarafından seslendirilecek sevilen Gaziantep türküleri, geceye ayrı bir renk katacak.
 
Gastronomi Sektöründe Gaziantep'in Yükselişi
Bu ödül töreni, Gaziantep'in gastronomi sektöründeki yerini pekiştirirken, şehrin ulusal ve uluslararası tanıtımına da önemli katkılar sunmayı hedefliyor. Uluslararası Gastronomi Federasyonu, Lezzet Dünyası Dergisi ve F1 Medya Ajansı iş birliği ile düzenlenen "Gastronominin Yıldızları" ödül töreni, Gaziantep'in lezzetlerini ve gastronomi kültürünü geniş kitlelere tanıtma fırsatı sunuyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Gaziantep mutfağının gastronomi alanındaki bu önemli etkinliğinin şehrin kültürel zenginliklerini ve mutfak sanatlarını daha geniş bir kitleye ulaştırmasını ve gastronomi sektöründe yeni başarılara imza atmasını dört gözle bekliyoruz. Gaziantep'in yemek kültürü, bu tür etkinliklerle dünya çapında daha da fazla tanınmayı ve takdir edilmeyi hak ediyor.
 
Referans: 
Șef Mehmet Kaplan
Uluslararası Gastronomi Federasyonu "UGEF"
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler