Nevin Halıcı ile Kültürel Gastronomi Söyleşileri

Nevin Halıcı ile Kültürel Gastronomi Söyleşileri

Nadir Gastronomi Platformu adına konuşan Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü ise şunları ifade etti: "Gastronomiye değer katma arzusuyla geçen yıl hayata geçirdiğimiz..

 
Nevin Halıcı ile Kültürel Gastronomi Söyleşileri Nadir Gastronomi Platformu'nda Başladı
Yaz tatilinin yaklaşmasıyla birlikte, Anadolu Halk Mutfakları Derneği'nin düzenlediği "Nevin Halıcı ile Yemek Sohbetleri" serisinin ilk oturumu, Nadir Gastronomi Platformu'nda gerçekleşti. Türk Mutfak Kültürü üzerine değerli çalışmaları ve yayınlarıyla tanınan Nevin Halıcı'nın sunumu, Şef Bayram Özrek tarafından hazırlanan özel yemeklerle taçlandırıldı. İçecek olarak sunulan bal şerbeti ve kımız ile katılımcılar, Orta Asya ve Göç Yolu dönemine ait lezzetleri deneyimleme fırsatı buldular.
 
Kültürel Mirasımızın Lezzet Yolculuğu
Anadolu Halk Mutfakları Derneği Başkanı Önder Köse, "Geçmişten geleceğe mutfak kültürümüzle ilgili anlatacağımız pek çok değerli bilgi bulunmaktadır. Kültürel mirasımıza sahip çıkmak, doğru ve güvenilir bilgilere ulaşmakla başlar," diyerek etkinliğin önemine vurgu yaptı. Nevin Halıcı'nın renkli anlatımıyla süslenen bu sohbetler, Orta Asya, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerini kapsayacak şekilde dört bölümde incelenecek. Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak bizler de, Nadir Gastronomi Platformu'nun bu kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmasının değerini takdir ediyoruz. Önder Köse ayrıca, etkinlik gelirlerinin Nevin Halıcı Yemek Kültürü Vakfı'nın yemek bilimi öğrencilerine burs olarak aktarılacağını duyurdu.
 
Gastronomiye Kültürel Katkı
Nadir Gastronomi Platformu adına konuşan Karaköy Güllüoğlu Genel Müdürü Murat Güllü ise şunları ifade etti: "Gastronomiye değer katma arzusuyla geçen yıl hayata geçirdiğimiz platformumuz, gastronomi ekseninde farklı disiplinlerde kültürel konuları tartışmayı, geliştirmeyi ve yeni bakış açıları oluşturmayı hedeflemektedir. Etkinliklerimiz, söyleşilerden panellere, atölyelerden şef tadımlarına kadar geniş bir yelpazeyi kapsamaktadır. Anadolu Halk Mutfakları Derneği'nin gerçekleştirdiği bu etkinlik serisiyle, unutulmuş yerel lezzetleri yeniden canlandırmak ve arşivlemek için çıktığımız bu yolda gastronomi bilincine katkı sağlamak bizleri mutlu ediyor."
 
Etkinlik Takvimi
Orta Asya ve Göç Yolu Mutfağı: 8 Mayıs
Selçuklu Mutfağı: 22 Mayıs
Osmanlı Mutfağı: 4 Haziran
Cumhuriyet Dönemi Mutfağı: 12 Haziran
 
8 Mayıs'ta başlayacak Orta Asya ve Göç Yolu Mutfakları etkinliği için biletler Nadir Gastronomi Platformu'nun resmi web sitesi üzerinden temin edilebilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler