Her Şey Dahil Sistemi Türk Turizmine Balta Vurmak İçin Kurulmuş Bir Uygulamadır.

Her Şey Dahil Sistemi Türk Turizmine Balta Vurmak İçin Kurulmuş Bir Uygulamadır.

Türkiye turizmden para kazanmak istiyorsa bunlar yapılmalıdır. Yazım uzun olduğundan her şeyi sığdıramıyorum....

Her Şey Dahil Sistemi Türk Turizmine Balta Vurmak İçin Kurulmuş Bir Uygulamadır. 
Bildiğimiz üzere Türkiye’de her şey dahil sistemi yaklaşık 15 yıldan fazladır devam etmektedir. TESK başkanı açıklama yaparak Türkiye’de her şey dahil sistemin kalkmasını talep etmiştir.
 
Her şey dahil sistemi Türkiye’nin turizmine balta vurmak için kurulmuş bir uygulamadır. 
Bu konu çok detaylıdır. Bu sistemin pastasını yabancı acenteler ve ülkeler yemektedir. Bize de tencerenin altını sıyırmak kalmaktadır. Turizm gelirlerimiz tamamen düşmüş.
 
Milyonlarca turist gelmesine rağmen gelir çok düşük kalmaktadır bu konu kanayan bir yaramızdır. Milyonlarca esnafımız çok mağdur durumda çalışmakta çoğu da iflas etmektedir. Her şey dahilde yemek hizmet kalitesi sıfıra düşmüştür. 
 
Bu konuda daha fazla detaylara dokunursam hoteller zor duruma düşecektir. Şimdilik yazmayacağım. Ama Şimdilik. Türkiye’de Türk Mutfağı Şeflerimizden turizm geliştirecek yönetecek milli bir turizm politikasını uygulayacak yeterli derece turizmden anlamayan bakanlar iş başına gelmektedir. 
 
Oysa Türkiye üç tarafı denizlerle çevrili 4 mevsimi yaşayan bir ülkedir. Yedi yöremizde Türk mutfağı varken hala daha yabancı mutfak merakı özentisi hem isletmeciler hem de kendini şef diye tanıtan bazı şef aşcılar tarafından da devam etmektedir. 
 
Turizm konusunda kesinlikle milliyetçi davranmalıyız. öncelikle turizm otellerde her şey dahili kaldırmalıyız. Türk mutfağı Osmanlı mutfağını ön plana çıkartılmalıyız. Kaliteye önem verilmeli. 
 
Kendi müziklerimizi dinletmeli. Karadeniz de doğa turizmini canlandırmalı. Cruse gezilerini geliştirmeli. Kayak merkezlerini daha cazip hale getirmeliyiz.  Özellikle turizm alanına giren yerleri ayrı statüde tutmalıyız. şöyleki: dükkan kiralarını yeme içme fiyatlarını orada belediye ve turizm yöneticileri ve aşçı lardan oluşan heyet kurulmalı.
 
Fiyat dengesi yaratılmalı. Hiç kimse turistleri kazıklayacak imkan verilmemeli hanutçuluk kalkmalı. Sık sık Türk müziği folklorunu oyunlarını öne çıkartacak çalışmalar yapılmalı. Böylece kaliteyi yakalamalı bütün dükkanların önüne fiyatları asılmalı. Denizlerimizi korumak adına sahile 200 metre kadar bina yapılmamalı. Kota koyulmalı. 
 
Taşlaşmaya son verilmeli. Yanan ormanların yerine otel ev gibi sit alanlarına bakanlıktan belediyelerden ruhsat verilmemeli. Bu gibi sayacağımız çok farklı durumlar vardır. Türkiye turizmden para kazanmak istiyorsa bunlar yapılmalıdır. Yazım uzun olduğundan her şeyi sığdıramıyorum. Her şey dahilde çalışma şartları değiştirilmeli kaliteli elman yetişmene önem verilmeli.
 
Her önüne gelene otel kiralanmamalı ruhsat verilmemelidir. Çalışanların sosyal haklara sahip çıkılmalı.  Vergi kaçıranlara müsaade edilmemelidir. Yazım devam edecek. Siz değerli şeflerimde yorumlarınız ile destek olursanız  memnun olacağım. 
 
Ali Genç Usta "Executive Chef"
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler