Elazığ'da 'Tatlı' Festival

Elazığ'da 'Tatlı' Festival

Elazığ'da ilki düzenlenen çikolata ve kahve festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Genç Elazığlılar Derneği ...

Elazığ'da 'Tatlı' Festival
Elazığ'da ilki düzenlenen çikolata ve kahve festivalinde renkli görüntüler yaşandı. Genç Elazığlılar Derneği (GELDER) tarafından Elazığ Belediyesi Fuar Alanı'nda düzenlenen festivale, yurt içinden ve yurt dışından kahve, çikolata, tatlı ve içecek üretimi yapan 60 firma katıldı. 
 
Renkli görüntülerin yaşandığı festivale katılanlar, birbirinden lezzetli çikolata ve kahvelerin tadına baktı. 
GELDER Başkanı Fuat Ülger yaptığı açıklamada, 2 gün sürecek festivale insanların yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. 
 
''Her Yıl Yapmayı Planlıyoruz''
Elazığ'da ilki düzenlenen çikolata ve kahve festivalini geleneksel olarak her yıl yapmayı planladıklarını ifade eden Ülger, şöyle dedi:
 
"Uluslararası bir organizasyona imza atıyoruz. İl dışından ve yurt dışından gelen 60'a yakın firma burada vatandaşlarımıza kahve, çikolata, pasta gibi çeşitli yiyecek ve içecekleri ikram ediyorlar. Burada dünyaca ünlü firmalar aracılığıyla Elazığ'ı önce Türkiye'ye sonra da dünyaya tanıtma amacındayız."
 
 
''Yabancı Çikolata Hayranlığını Bırakmamız Gerekiyor''
Bir firmanın yetkilisi Ahmet Danabaş ise vatandaşların festivale gösterdiği ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. 
 
Türkiye'de kahve kültürünün giderek yaygınlaştığını ve saf çikolata üretiminin ise daha iyi noktalara geldiğini vurgulayan Danabaş, şunları kaydetti:
 
"Yabancı çikolata hayranlığını bırakmamız gerekiyor. Artık kendi ürettiğimiz ürünleri tüketmemiz ve bu üretimleri yapacağımız tanıtımlarla tüketiciye daha iyi bir şekilde iletmemiz gerekiyor.
 
Bu tür organizasyonlarla tüketiciye üretimlerimizi sunarak, yerli üreticilerinde bu piyasada olduğunu hissettirmek durumundayız." 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler