Edirne'de Gastronomi Toplantısı Düzenlendi

Edirne'de Gastronomi Toplantısı Düzenlendi

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu..

Edirne'de Gastronomi Toplantısı Düzenlendi
Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO), Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ve Trakya Sürdürülebilir Kalkınma Kuruluşu ortaklığında Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği Projesi "TransGurmeTur"un ikinci toplantısı ETSO'da düzenlendi.
 
ETSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, Meclis Başkanı Mehmet Eren ve TOBB Edirne Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Elmas Aslan ev sahipliğinde düzenlenen;
 
yeme içme kültürü ve şarap turizminin Bulgaristan ve Türkiye sınır bölgelerinde geliştirilmesi ve tanıtımını hedefleyen TransGurmeTur proje toplantısına, Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yancho Yanev ve Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası personelleri de katılım sağladı. 
 
Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yancho Yanev "Bir araya geldiğimiz 2018 yılında da, 2017 yılında ki tüm güzellikler yeni yılda artarak bizlerle olsun. IPA Bulgaristan Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programının yeni dönem teklif çağrısı açıklandı. Üzerinde çalışmaya başladık. Edirne Ticaret ve Sanayi Odası bu konuda çok aktif ve başarılı bir ortak.
 
Üzerinde hemfikir olduğumuz konularda çalışmalarımızı sürdürmeyi dileriz." diye konuştu. Yeni yılın ilk proje toplantısı olduğunu dile getiren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, "Odamız, İlimiz ve Ülkemiz adına yeni yılda güzel işler ve güzel sonuçlar temennisinde bulundu.
 
Geçmiş yıllara bakıldığında Haskovo Ticaret ve Sanayi Odası ile güzel girişimler ve işbirliklerimiz var. İlerleyen süreçte bu işbirliklerinin gelişerek devam etmesi adına Oda olarak ekibimizle çalışmalarımıza devam edeceğiz. 
 
2 gün süreli olarak gerçekleşecek olan proje çalışmalarınızın başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Bulgaristan-Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürütülen Avrupa Birliği projesi "TransGurmeTur" toplantısına geçildi. İki gün süre ile devam eden toplantılarda, her iki bölgenin gastronomi kültürü ve bunun turizm üzerine katkıları üzerine çalışıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler