İzmir Aşcılar Derneği Genel Kurula Necmettin ERŞAHİN’ le Gidiyor

İzmir Aşcılar Derneği Genel Kurula Necmettin ERŞAHİN’ le Gidiyor

İzmir Aşçılar Derneğine Neden Başkan Adayı Oldum? Çalışma hayatına başladığım 1972 yılında mesleğim...

İzmir Aşcılar Derneği Genel Kurula Necmettin ERŞAHİN’ le Gidiyor
Necmettin  ERŞAHİN
Değerli Meslektaşlarım,Usta Arkadaşlarım,Şeflerim Ve Genç Öğrenci Kardeşlerim Hepinizi Saygıyla Selamlarım
 
İzmir Aşçılar Derneğine  Neden Başkan Adayı Oldum  ?
Çalışma hayatına başladığım 1972 yılında mesleğim ile ilgili bir çok düşüncem ve hayalim vardı.Bunların bir kısmını gerçekleştirdim.Bir kısmı hala hayal veya ütopya olarak  hafızamda duruyor.Bu süreç  içerisinde çeşitli zamanlarda mesleki olarak bir çok karmaşa yaşadım.Mesleğimin çeşitli kademelerinde hiçbir makam ve ünvanın  bana sonsuza kadar miras olmadığını unutmadan aldığım görevleri layıkiyle yapmaya çalıştım.
 
Tüm ustalarımında, Aşçı şefleriminde  aynı düşünce ile işlerini yaptıklarına inanıyorum. Meslek hayatım boyunca dernek,sendika vakıf vs gibi( STÖ ) sivil toplum örgütlerinde her daim katkıda bulunarak sosyalleşmeye çalıştım.Tüm bu çalışmalarımda  Adaletli,özverili,sağduyulu,birlik ve beraberlik içinde olmaya özen Gösterdim.
 
İzmir Aşçılar Derneği  Başkanlığı Adaylığıma bazı arkadaşlar fikren karşı çıkabilirler.Onlarında fikirlerine sayğı duyuyorum.Derneğimizin kurulduğu günden bu güne,verilen her görevi  layıkiyle  yaptığıma inanıyorum.Sizlerin değerli üye arkadaşlarımın bir çoğunun bilgisi dahilinde geçen dönem Üyelerimizin çoğunluğunun istemesine rağmen derneğimizin menfatine diye sunulan  prosüdüre uyarak  başkanlığa gönülsüzce'de olsa aday olmadım.
 
Nihayetinde her görevin  bir süresi olup tekrar seçim zamanın gelmesi ve bu görevi layıkiyle yapabileceğime inandığım için  İzmir Aşçılar Derneği Genel Başkanlığı'na aday  oluyorum.
 
Kurulduğu günden bu güne kuruluş felsefesinin Adalet, sağduyu, özveri, dayanışma, eşitlik, yardımlaşma ,birlik ve beraberlik olan derneğimizin üyelerinin bu felsefeye bağlılığına  yürekten inanan biri olarak gerekli desdeği vereceklerine inanıyorum.Verilen görevleri kabul ederken bana katacaklarına deyil,Görevimiz süresince derneğimize ne tür şeyler katkılar sağlıyabileceğimi düşündüm.
 
Üyelerimiz olan en genç öğrenci arkadaşlarımdan ,en yaşlı duayen şeflerime kadar  tüm üye arkadaşlarımı yaptığımız etkinliklerde yapacak olduğumuz her türlü etkinliklerin içine katarak paylaşım sağlayıp demokratik bir ortam oluşturmaya çalıştım.
 
Hiç bir arkadaşımı meslektaşımı ötekileştirmemeye  hiç birini dışlamadan gayret gösterdim.Derneğimize katkı sağlayan firmaların verdikleri desdekten dolayı derneğimizin ve federasyonumuzun önüne geçmemesine özen gösterdim. Mesleğimizin ve meslektaşlarımızın  en küçük menfaatleri için bile olsa saatlerce, günlerce şikayet etmeden tüm arkadaşlarla elbirliğiyle çalıştım.
 
Bu çalışmayı dahada üst seviyede yapabilmek adına Başkanlığa aday oldum. Sizlerden haketmediğim hiçbir görevi almadım. Her birinizin takdir ve  desdeği ile  başkan olduğum zaman yapacaklarım
 
1-Kapalı  kapılar ardında yönetim  kurulu dışında  bşr görüşmemiz toplantımız olmayacaktır
 
2-Görev bölümü yaptığım arkadaşlarımı sonuna kadar desdekleyeceğim.Alacağımız tüm kararlar çogunluk kararları olacaktır.
 
3-Duayen şeflerimizin fikir ve eylemlerinden  daha fazla faydalanmak için bir konsey oluşturacagım.Bu konsey bize AR-GE Çalışmalarımızda fikir ve yönlendirme yapacaktır.
 
4-Genç şef adaylarımızın ve öğrenci kardeşlerimizin derneğimizin dinamizmine daha fazla  katkıda bulunabilmesi ve kendilerini ifade edebilmeleri kendilerini geliştirebilmeleri için gerekli görevlendirmelerini arkadaşlarımla birlikte yapacağım.
 
5-Derneğimizi  para odaklı deyil,bir insan odaklı  dernek ve bu dernekte ben deyil biz nasıl oluruz türü bir yapılandırmayı yapacagız.
 
6-Derneğimiz tabiki sponsorlar ile partner çalışmalar yapacaktır.Ancak derneğimizin kendi gelirlerinin olabilmesi için altyapı çalışmasına ağırlık vereceğiz.
 
7-Dernek,Okul,Sektör işbirliğini ön plana alarak derneğimizin temel yapısının sağlamlaştırılmasına gerekli gayreti göstereceğiz.
 
8-Yıllarca  derneğimiz ve federasyon olarak WACS 'a ( Dünya aşçılar birliği ) ne katılabilmek için bir çok fedakarlık yapılmış  üyeliğimiz onanmıştır.
 
Ancak bu üyelik için çaba gösteren tüm şeflerimizin beklentisinin tersine WACS 'ın etkinliklerine bir avuç ayrıcalıklı kişinin davet edildiğini büyük bir bölümününde bna seyirci yapıldığını gördük.Bu konuda yanılıyor olabilirim ancak WACS 'a alternatif dünyada bir çok birliklerin olduğunuda bilmiyor değiliz.
 
Eğer yanılıyor isem  beni uyarmanızı rica ederim.Buna en güzel örneği  son yapmış olduğumuz etkinlikte WACS'tan bizim etkinliğimize davet etmemize rağmen temsilci  şefin gelmemesidir.Ayrıca uluslararası yapılan yarışmalarda WACS ' ın uygulanmak istenen ve dayatılan kraterleri  için temsilcisinin gelmemesi ve bu kraterlerinin  yanlış olduğu kanısındayım.
 
Sonuç itibariyle  sizlere arzettiğim konu başlıklarını yapılanlar ve yapabileceklerim olarak  kısaca özetledim.Tabiki yapacaklarımız bununla sınırlı degil. Başkan olduğum takdirde bundan sonraki yapabileceğimiz çalışmaları boş bırakıyor ve siz meslektaşlarımın,ustalarımın,şeflerimin ve genç kardeşlerimin  sizlerin nacizane fikirleri ve önerileriyle  doldurulmasını  rica ediyorum  
 
Saygılarımla
Necmettin  ERŞAHİN


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler