Türkiye'deki Kadın Girişimciler Kitabı İkinci Baskısını Yaptı

Türkiye'deki Kadın Girişimciler Kitabı İkinci Baskısını Yaptı

Nobel Yayınevi Bilimsel Eserler serisinde ikinci baskısı yayımlanan bu kitabı, geçtiğimiz yıl vefat eden babası eğitimci Kadir Orhan'ın aziz hatırasına ve kardeşi Özlem Orhan..

 
Meltem Orhan’ın "Türkiye'deki Kadın Girişimciler" Kitabı İkinci Baskısını Yaptı
Akşehir’in sevilen ve başarılı isimlerinden Meltem Orhan'ın, kadınların iş hayatındaki yeri ve kadın girişimciliğine dair kaleme aldığı "Türkiye'deki Kadın Girişimciler" adlı kitabı, kısa sürede ikinci baskısını yaptı. Türk Aşçı Haberleri olarak, bu önemli eseri ve Orhan'ın çalışmalarını sizlerle paylaşıyoruz.
 
Kadın Girişimciliğinin Önemi
Nobel Yayınevi Bilimsel Eserler serisinde ikinci baskısı yayımlanan bu kitabı, geçtiğimiz yıl vefat eden babası eğitimci Kadir Orhan'ın aziz hatırasına ve kardeşi Özlem Orhan’a adayan Meltem Orhan, kitabı hakkında yaptığı açıklamada şunları belirtti: "Türkiye'de kadın olmak zor bir iş, fakat kadın olmak asıl gücü elinde tutmaktır. Hızla gelişen dünyada ve Türkiye'de, kadınların çalışma hayatına büyük ölçüde katılması ve daha faal görev alarak girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları, gelişen ekonomiler için stratejik bir öneme sahip olmuştur."
 
Kadınların Ekonomiye Katkısı
Meltem Orhan, kadın girişimciliğinin kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarındaki rolünün önemini vurguladı. Kadınların iş hayatına ve ülke ekonomisine büyük katkıları olduğunu ifade eden Orhan, kadın girişimciliğinin, kadınların toplumdaki yerini yükseltme ve ekonomik özgürlüklerini gerçekleştirme konusunda büyük etkisi olduğunu belirtti. Bu düşünceler, akademik çevrelerde ve iş dünyasında da sıkça dile getiriliyor.
 
Kadın Girişimcilerin Özellikleri
Yapılan araştırmalarda girişimci kadınların bağımsız, özgüvenli, dinamik, rekabetçi ve amaç yönelimli karakteristiklerle tanımlandığını söyleyen Orhan, bu özelliklerin kadınların ekonomik hayatta erkeklerle birlikte yer almasını sağlayacak politika ve projelere öncelik verilmesi gerektiğini vurguladı. Kadınların ekonomik ve sosyal gelişmeye katkı sağlayan potansiyel bir güç olduğunu ifade etti.
 
Engeller ve Fırsatlar
Meltem Orhan, kitabında kadın girişimciler kitabında karşılaştıkları engelleri ve yaratabilecekleri fırsatları teorik bir düzlemde ele alıyor. Kadınların girişimcilik faaliyetlerinde önemli engellerle karşılaştığını ve fazlasıyla zorlandığını belirten Orhan, bu engellerin aşılması gerektiğine dikkat çekiyor.
 
İslam ve Atatürk’ün Kadına Verdiği Değer
Kadına dair her şeyin Peygamber Efendimiz’in emri doğrultusunda yürütülmesi gerektiğini söyleyen Orhan, Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu hakları İslam dininin kadına verdiği değer doğrultusunda verdiğini belirtti. Savaş, kriz ve kaotik ortamlarda kadınların büyük rol oynadığını vurgulayan Orhan, kitabını, Sur’un üflendiği son ana kadar bu yolda yürüyen çalışan kahraman kadınlara ithaf etti.
 
Türk Aşçı Haberleri'nden Sonuç
Türk Aşçı Haberleri olarak, Meltem Orhan’ın "Türkiye'deki Kadın Girişimciler" kitabının ikinci baskısını yapmasını ve kadın girişimciliğine dair çalışmalarını sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadınların iş hayatındaki yerini ve önemini vurgulayan bu eser, toplumsal gelişime katkı sağlayan önemli bir kaynak niteliğindedir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler