Çölyak Farkındalık Haftası' da. Öğrencilere Glutensiz İkram

Çölyak Farkındalık Haftası' da. Öğrencilere Glutensiz İkram

Yüksekova Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kaval tarafından Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu konferans salonunda bir program düzenlendi. Programda, diyetisyen...

 
Yüksekova'da Çölyak Farkındalık Haftası: Öğrencilere Glutensiz İkram...
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin edindiği bilgilere göre, Yüksekova İlçe Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni Nurcan Özdülkar, öğrencilere çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yaparak glutensiz yiyecekler ikram etti.
 
Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftası Etkinliği
Çölyak Hastalığı Farkındalık Haftası kapsamında, Yüksekova Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kaval tarafından Şehit Azizhan Keskin İlk ve Ortaokulu konferans salonunda bir program düzenlendi. Programda, diyetisyen Nurcan Özdülkar öğrencilere çölyak hastalığı ile ilgili önemli bilgiler verdi. Ayrıca, çölyak hastası olan 3. sınıf öğrencisi Nisa Kaval ve sınıf arkadaşlarına glutensiz yiyecekler sunuldu.
 
Öğrencilere Bilgilendirme ve İkram
Yüksekova Çölyak Derneği Başkanı Hacer Kaval, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, çölyak hastalığına dikkat çekmek amacıyla bu programı düzenlediklerini belirtti. Kaval, "Diyetisyen Nurcan Özdülkar, öğrencilere çölyak hastalığı hakkında bilgilendirme yaptı. Programın ardından kızım Nisa Kaval ve sınıf arkadaşlarına glutensiz yiyecekler ikram ettik. Nisa'nın sınıf arkadaşlarıyla bu anı paylaşması en güzel kısmıydı. Desteklerinden dolayı Nurcan Özdülkar'a, Okul Müdürü İskan Saklamaz'a ve öğretmenlere teşekkür ediyoruz. Gelecekte daha güzel hizmetler yapmayı umuyoruz" dedi.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinin yaptığı araştırmalara göre, bu tür farkındalık etkinlikleri, çölyak hastalığına dikkat çekmek ve toplumda bilinç oluşturmak açısından büyük önem taşıyor. Öğrencilere verilen glutensiz yiyecekler, çölyak hastalığı hakkında farkındalık yaratmak için etkili bir yöntem olarak öne çıkıyor.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler