Türkiye

Türkiye "Kültür Yolu" Festivali'nin Yenilenen Yüzü

Türkiye gastronomi haberleri ve turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Bakan Ersoy, festivalin kapsamının her geçen yıl genişlediğini, 2024 hedeflerinin arasında 40 bin..

 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesinden Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin Yenilenen Yüzü
 
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın öncülüğünde düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivali, 2024 yılı etkinlik takvimini kamuoyu ile paylaştı. Bakan Mehmet Nuri Ersoy tarafından yapılan açıklamada, festivalin, binlerce yıllık kültürel mirasımızı ön plana çıkararak, bu değerleri doğru bir biçimde kullanmanın önemini vurguladığı belirtildi. Türkiye Kültür Yolu Festivali'nin, artan ilgi ve büyümeyle birlikte, başarının tesadüf olmadığının kanıtı olduğu ifade edildi. Bakan Ersoy, "Kültür ve sanatla iç içe geçmiş bir turizm" vizyonu çerçevesinde, sürdürülebilir turizm ve kültür sanat ekosistemini nasıl inşa ettiklerini detaylandırdı.
 
Türkiye gastronomi haberleri ve turizm haberlerinde de yer alan bilgilere göre, Bakan Ersoy, festivalin kapsamının her geçen yıl genişlediğini, 2024 hedeflerinin arasında 40 bin sanatçıyı ağırlamak olduğunu belirtti. Festivalin mekân sayısının da artarak 600'ü aşması ve etkinlik sayısının 6 bine çıkması planlanıyor. Festivalin Adana'daki Portakal Çiçeği Karnavalı ile başlayıp, Türkiye'nin dört bir yanındaki şehirleri kapsayacak şekilde devam edeceği açıklandı.
 
Özellikle Pablo Picasso'nun eserlerinin sergileneceği, ayrıca Sebastiao Salgado, Güvenç Özel, Refik Anadol ve Frida Kahlo gibi sanatçıların eserlerine de yer verileceği belirtildi. Ayrıca, "Atatürk Kültür Yolunda" adlı dijital yerleştirmenin, yapay zeka algoritması kullanılarak oluşturulan bir sergi ile ziyaretçilere sunulacağı ifade edildi.
 
Bakan Ersoy, festivalin uluslararası iş birlikleri ve büyükelçiliklerle yapılan görüşmeler sonucunda, Avrupa, Latin Amerika, Asya ve Afrika ülkelerinden sanatçı ve toplulukların festivale katılacağını, Deutsches Senfoni-Orkestra Berlin, Estonya Orkestrası ve Korosu, Çin Sahne Performansları gibi uluslararası sürpriz ekiplerin ağırlanacağını duyurdu. Grammy ödüllü trompet sanatçısı Chris Botti'nin Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile birlikte performans sergileyeceği belirtildi.
 
Festivalin yeni logosunun 7 farklı rengi barındırdığı ve sanatın çeşitliliğini yansıttığı vurgulandı. Bakan Ersoy, sanatın, hayatın bir rengi olduğunu ve festivalin bu renk çeşitliliği ile sanatın evrensel dilini daha da zenginleştireceğini belirtti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler